Aké náušnice vybrať pre vašu dcérku?

Aké náušnice vybrať pre vašu dcérku?

Pri narodení dievčatka zrejme všetci rodičia riešia otázku náušníc. Nastreliť, resp. prepichnúť ušká? Ak áno, tak kedy? A keď sa rozhodnú pre, tak potom sú tu ešte otázky ohľadom výberu náušníc a ich materiálu, dizajnu a spôsobu zapínania. A práve s tým sa vám pokúsime pomôcť.

Materiál a dizajn

Začnime pri materiáli. Klasikou sú v tomto smere kvalitné detské zlaté náušnice. Má to svoje opodstatnenie. Kvalitné zlato je hypoalergénne, čo je pri citlivej detskej pokožke veľmi dôležité. Rôzne alergické reakcie sú totiž to posledné, čo by ste chceli náušnicami svojej dcérke privodiť.

Výberom materiálu však rozhodovanie zďaleka nekončí. Čo dizajn? Keďže vaša dcérka si sama vybrať ešte nedokáže, bude to na vás. Najčastejšie sa určite stretnete s detskými náušnicami v tvare kvietkov, slzičiek, srdiečok, či motýlikov, ale samozrejme, naraziť môžete aj na iné tvary.

Ozaj a čo nejaké tie „kamienky“? Aj detské náušnice sa vyrábajú s diamantmi a z takýchto kúskov sa môžu stať rodinné klenoty dediace sa z generácie na generáciu. Samozrejme, môžete zvoliť aj dostupnejšiu variantu v podobe lacnejších kameňov rôznych farieb.

Zapínanie

Podstatná je však aj voľba zapínania. Malé deti veľmi rýchlo začnú objavovať svet a ich pozornosti zaručene neuniknú ani náušničky na ich uškách. Zapínanie detských náušníc tak musí vedieť tomuto „objavovaniu“ odolať.

Asi najoptimálnejším riešením je zapínanie na detskú brizúru. Takéto náušnice budú v uškách vašej malej slečny pekne držať bez toho, aby hrozila strata náušnice kvôli strhnutiu, či vypadnutiu. A treba dodať, že strata náušnice je ten najmenší problém, pretože je tu aj riziko vdýchnutia, či prehltnutia.

Vhodnou alternatívou sú aj detské náušnice na skrutku. Naskrutkovaná matička takýchto náušníc drží pevne na mieste, vďaka čomu je riziko straty náušnice (a ďalších spomenutých nepríjemností) naozaj minimálne.