Dlhý alebo krátky - ktorý pánsky kabát bude trendom tejto sezóny?

Dlhý alebo krátky - ktorý pánsky kabát bude trendom tejto sezóny?

Pánske kabáty sú kúskom oblečenia, ktorý sa zaraďuje medzi formálnejšie. No vďaka strihu je možné kabát nosiť aj v ležérnejších outfitoch. Úlohu v tom, či ide o kabát formálny, alebo športovejší, hrá dĺžka kabáta. Dĺžka a strih ovplyvní tiež štýl. Pánsky kabát je možný kúpiť v dĺžke po zadok, pod zadok, do polky stehien alebo po kolená. Ktorý z nich bude trendom tejto sezóny?

Aký kabát je must have pre túto zimnú sezónu?

Podľa módnych expertov je trendová dĺžka pánskeho kabáta pod zadok, maximálne do polky stehien. Táto dĺžka sa hodí do smart casual outfitov. Kabát pánsky na answear.sk s dĺžkou do polky stehien kúpite vo všetkých módnych farbách. V oblasti kabátov však nečakajte farebné výkyvy, ale skôr monochromatizmus. Ideálnymi farbami pre pánske kabáty sú čierne, tmavo modrá, sivá a momentálne veľmi trendový ťaví odtieň. Uvedené farby sa dobre kombinujú a dodávajú kabátu elegantný vzhľad.

Pánsky kabát je kúsok oblečenia, ktorý nekupujete na jednu sezónu. Preto je vyššia investícia do kabáta na mieste. Pánsky kabát by ste si mali kúpiť aj v prípade, že sa obliekate športovo. Nikdy neviete, kedy vás pozvú v zime na spoločenskú udalosť alebo zmeníte zamestnanie, v ktorom sa budete musieť obliekať formálne.

Ako vybrať pánsky kabát? Tipy, ako na to

Perfektný strih kabáta neovplyvňuje len jeho dĺžka. Všímajte si iné parametre. Ak chcete nosiť pod kabát sako, zvoľte model s rozšírenými ramenami. Do rozšírenej časti sa zmestia vypchávky saka s tým, že nebudete vyzerať robustne. Zároveň je pod obleky a klasické nohavice s košeľou a vestou vhodnejší kabát v dĺžke po kolená. Vyššie strihané kabáty si pokojne môžete obliecť aj k rifliam.

Zapínanie pánskych kabátov

Pánsky kabát dokáže získať  úplne iný vzhľad, keď má dva rady gombíkov. Dizajnovo ide o veľmi pekné kúsky, ale hodia sa skôr mužom so štíhlou postavou. Jednoradové pánske kabáty vyzerajú viac športovo. Väčšina kabátov sa zapína na gombíky, ale nájdete tiež modely so zapínaním na zips i gombíky. Ide o praktické riešenie zapínania, pretože tento systém neprefúkne vietor. Pekným detailom je, keď má kabát opasok.

Strih rukávov a goliera

Pozor si dávajte na strih rukávov resp. na ich dĺžku. Mala by presahovať zápästie z dôvodu udržania tepla a tiež z dôvodu, aby cez lem nevytŕčala košeľa alebo sako. Na teplotný komfort vplýva strih goliera. Golier býva riešený klasicky, čo znamená, že je strihaný do V. Do takéhoto kabáta musíte nosiť šál. Vyvýšený golier oceníte v mrazoch, ale nevyzerá tak formálne ako klasický variant. Samozrejmosťou u kabátov bývajú vrecká po stranách. Horizontálne vrecká sú viac elegantné.

Materiál pánskeho kabáta

Lacnejšie kabáty sú ušité zo syntetických materiálov. Dávajte pozor, aby bola do týchto materiálov pridaná vlnená zložka, ktorá najlepšie zahreje. Najviac kvalitné sú pánske kabáty vyrobené z vlny s prímesou kašmíru. Vlnené kabáty v jednoduchom, rovnom strihu z vás spravia skutočného gentlemana. Vlna skvele zahreje, no zároveň vám v kabáte nebude príliš teplo. Aby ste mohli kabát nosiť v zime bez vrstvenia, kúpte si model so zatepľovacou vložkou. Podšívka a výplň zatepľovacej vložky býva vyrobená z hrejivého polyesteru.