Valentínske banány v čokoláde

Valentínske banány v čokoláde

Užite si blížiaci sa sviatok zamilovaných a oslaďte si so svojím milovaným spoločne strávené chvíle lahodným dezertom. Kombinácia ovocia a čokolády je rokmi overená klasika, vyskúšajte tentokrát spojenie s banánmi a srdiečkami Haribo, ktorými dáte jasne najavo svoje city.

Kto by nemiloval hriešne spojenie ovocia a čokolády? Táto sladká klasika sa výborne hodí na každú oslavu a na oslavu lásky predovšetkým. Prekvapte svoju drahú polovičku lahodným dezertom v podobe banánov v čokoláde ozdobenými srdiečkami Haribo Love Hearts. Užite si spoločne strávené chvíle, príprava dezertu vám nezaberie príliš veľa času a pomôcť so zdobením môžu aj deti.

Banány v čokoláde zdobené srdiečkami Haribo

Ingrediencie
4 banány
jednorazové paličky alebo silnejšie špajle či drievka na nanuky
kvalitné čokoládové kúsky
farebné ozdoby
srdiečka HARIBO Love Hearts

Postup
    1. Na pare vo vodnom kúpeli rozpusťte čokoládové kúsky pri teplote 47 °C, aby čokoláda zostala lesklá. Ak nemáte teplomer, všimnite si, kedy sa pri miešaní na čokoláde začnú tvoriť malé bublinky.
    2. Čokoládu nechajte trochu vychladnúť a prelejte ju do vysokého pohára.
    3. Banán rozrežte napoly, do každej časti napichnite drievko a opatrne namočte do čokolády v pohári.
    4. Nechajte čokoládu stiecť a odložte banán na papier na pečenie.
    5. Ihneď dekorujte farebnými ozdobami a srdiečkami Haribo hneď ako čokoláda stuhne, srdiečka aj ďalšie dekorácie budú lepšie držať.