Zemiakový šalát s vajíčkami

Zemiakový šalát s vajíčkami

Potrebujeme:

2 kg zemiakov
5 vajec
1 majonézu
1 konzervu hrášku s mrkvou (400 g)
1 cibuľu
3- 4 väčšie kyslé uhorky
2 ČL plnotučnej horčice
mleté čierne korenie
soľ

Postup:

Neošúpané zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme v slanej vode. Za tepla ich ošúpeme a po vychladnutí nakrájame na malé kocky alebo kolieska.

Cibuľu nasekáme nadrobno. Vajcia uvaríme natvrdo a nakrájame. Všetko spolu s hráškom, mrkvou a nadrobno nakrájanou uhorkou opatrne premiešame. Nálev zo sterilizovanej mrkvy a hrášku nevylievame, ale ním a troškou uhorkového nálevu, šalát podľa potreby zvlhčíme a zriedime ním majonézu.

Premiešame, pridáme majonézu, ochutíme horčicou, soľou a korením. Necháme vychladnúť a odstáť, aby sa chute dobre premiešali.

Podávame s teplou rybou (kapor, filé...) vypraženou v trojobale.