Zregenerujte vlasy a pokožku po lete

Zregenerujte vlasy a pokožku po lete

Leto nám dalo poriadne zabrať. Slniečko sa postaralo o krásnu hnedú pokožku, ale za to z nej vysalo aj posledné stopy vody. To isté platí aj o vlasoch. Voda, chlór a slnko nám rozhodne na vlasoch korunu krásy nevytvorilo. Prichádzajúca jeseň je čas, kedy príde na radu regenerácia.


Zdravá pokožka
V lete sme pradvepodobne zanedbávali peeling. Priznajme si to. Nechceli sme prísť ani o kúsok tej krásnej hnedej farby. Lenže odstrániť odumreté bunky je nutné a pokožku pomocou neho oslobodíme. Naneste ho teda na suchú pokožku a poriadne premasírujte celé telo. Na záver ho zmyte vlažnou vodou. Pre poriadny účinok si to môžete pokojne ešte raz zopakovať. Pokožke pomôže, ak si zájdete do sauny. Prekrví sa a vyplaví z tela von toxíny. Nezabúdajte na riadne dávky hydratačného krému, ktorý prinavráti vlhkosť. Po lete stavte na detský olej, naneste ho ešte na mokré telo a vysušte uterákom. Pomôže uchovať viac vlhkosti.

Hydratácia pre pleť
Všetci dobre vieme ako uhorka dobre hydratuje. Tak ju využite, dodá pleti potrebnú vlhkosť. Môžete ju pokojne len tak nakrájanú položiť na pleť a na pokožku, alebo ju zmiešajte nastrúhanú s lyžicou tvarohu. Po 15 minútach zmyte vodou a nájdete pod ňou osvieženú pokožku.

Oživte vlasy
Vlasy po lete sú poriadne krehké, bez lesku a vyčerpané. Preto potrebujú prvú pomoc. V prvom rade navštívte kaderníka a nechajte si ich skrátiť aspoň o dva centimetre. Získajú tak objem a väčšiu silu. Lesk a zdravý vzhľad im dodá iste farba. Ak nie ste fanúšikom melírov, do farbenia sa môžete hneď pustiť. V opačnom prípade s tým počkajte. Pri fúkaní vlasov použite ochranné spreje, ktoré vlasy ochránia pred teplým vzduchom.

Zregenerujte ich maskou
Nie je nad domáce suroviny. Investujete iba pár korún a výsledok niekedy prekvapí. Ak máte vlasy veľmi suché, skúste intenzívnu hydratačnú masku. 3 lyžice olivového oleja, jeden žĺtok a lyžicu medu zmiešajte a votrite do vlhkých vlasov. Zabaľte ich do sáčku alebo do fólie a šup s nimi do nahriateho uteráku. Vďaka teplu sa dostane do vlasu oveľa viac výživných látok. Olej dodá hydratáciu, med a žĺtok vykúzlia lesk a objem. Po pol hodine opláchnite a umyte. Ak je to pre vás príliš zložitá procedúra, zmiešajte len dve kvapky olivového oleja v pohári teplej vody. Na močte do nej hrebeň a vlasy učešte. Získate tak potrebnú výživu a hydratáciu.


Aj keď máte pocit, že ani vlasy ani pokožka po lete nič nepotrebujú, ste na omyle. Ak sa pustíte do regenerácie, okamžite uvidíte a ucítite ten rozdiel.
 
Autor: Andrea Zummerová