Získajte pokožku jemnú ako hodváb s prírodnými olejmi!

Získajte pokožku jemnú ako hodváb s prírodnými olejmi!

Pre zachovanie zdravia a krásy pokožky je nevyhnutná dôsledná starostlivosť a kvalitné produkty. Prírodné oleje sa stávajú obľúbenou súčasťou domácej kozmetickej výbavy. Pravdou je, že pre každú pleť je vhodný iný typ esenciálneho oleja. Našťastie, paleta rastlinných silíc je pestrá, preto si vyberú mladšie i staršie dámy.
 
Ako aplikovať esenciálny olej na pleť?
Aplikácia esenciálnych olejov sa odporúča večer pred spaním lokálne na postihnuté miesto, pretože niektoré oleje citlivo reagujú na slnečné žiarenie. Silice získané z rastlín sú pomerne silné, preto sa väčšinou riedia. Ak potrebujte pleti dodať výživu komplexne, dôkladne zmiešajte niekoľko kvapiek silice s krémom alebo telovým mliekom. Vhodným spôsobom aplikácie je tiež naparovanie. Na liter vody postačuje 6 kvapiek vybranej silice. Do domácich masiek pridávame maximálne 5 kvapiek.
Vyberáme kvalitné esenciálne oleje, ktoré nanášame na pleť až po malom teste uskutočnenom na ktoromkoľvek mieste tela.
 
Použitie esenciálnych olejov pre konkrétny typ pleti
 
Počas dospievania bojujeme s mastnou pleťou, akné, bielymi a čiernymi bodkami. Pre mastnú pleť, ktorú sužuje akné, je okrem dôsledného čistenia, používania tonika a kvalitného krému, vhodný aj esenciálny olej z čajovníka austrálskeho, cédrového dreva, levandule alebo harmančeka. Čistiacim efektom disponujú esenciálne oleje z bazalky, citróna, limetky a mäty priepornej. Problémom mastnej pleti sú aj rozšírené póry, s ktorými si poradia cédrové drevo, fenikel, levanduľa, rakytník rešetliakový a ruža.
 
V zimných mesiacoch je najmä suchá pleť náchylná na vznik drobných prasklín. Ich vzniku zabránime zvýšením príjmu vitamínov, minerálov a stopových prvkov a použitím esenciálnych olejov – santalové drevo, myrha, levanduľa. Všeobecne sa pre suchú pleť odporúčajú silice šalvie lúčnej, cédrového dreva, pomaranča, ruže a mandarínky.
Starnúca pleť vyžaduje dokonalú hydratáciu, ktorú jej poskytnú silice sladkého pomaranča, mandarínky, ruže a levandule.
Normálna pleť je pre mnohé ženy len želaním. Ak ste majiteľkou tohto typu pleti, vyžaduje si primeranú starostlivosť rovnako ako ostatné typy pokožky. K tomuto typu pleti sa hodí mäta prieporná, cypruštek, santalové a cédrové drevo, jazmín, levanduľa a pelargónia.
 
MIMI
Obrázok: freedigitalphotos.net, imagerymajestic