Kokosový olej pomáha zdraviu i ženskej kráse

Kokosový olej pomáha zdraviu i ženskej kráse

 

Kokosový olej disponuje celým radom látok, ktoré sú prospešné pre ľudský organizmus. Je stvorený pre vnútorné i vonkajšie použitie. Znižuje hladinu cholesterolu, podieľa sa na zvýšení obranyschopnosti organizmu, pomáha pri cukrovke a zabraňuje vzniku rakovinových ochorení. Kokosový olej nesmie chýbať ani v domácej kozmetickej výbave. Prospieva vlasom, pleti i nechtom.
 
Top výhody kokosového oleja
Trápia vás lupiny a slabé vlasy, ktoré pomaly rastú? V tom prípade, by ste mali pokožku hlavy pravidelne masírovať kokosovým olejom. Odmenou vám budú zdravé, pevné a lesklé vlasy. Kokosový olej sa hodí i ako prísada do bežne používaných masiek na vlasy. Stačí, ak zopár kvapiek pridáte do masky alebo kondicionéra, nanesiete na vlasy a necháte pôsobiť.
 
Ak je vaša pokožka po kúpeli alebo pobyte na slnku vysušená, dôkladne do nej votrite kokosový olej. Navyše, kokosový olej bojuje proti vráskam, ekzémom a celému radu kožných ochorení. Zároveň je aj vhodnou prevenciou voči uvedeným ťažkostiam.
 
Od krásy prejdeme ku zdraviu. Kokosový olej je známy obsahom nasýteným mastných kyselín. Lenže, viac ako polovica z tohto množstva patrí kyseline laurovej, ktorá pozitívne ovplyvňuje krvný tlak, hladinu cholesterolu v krvi a je priateľom zdravého a vitálneho srdca. Olej z kokosovej palmy je prospešný i pri znižovaní hmotnosti, zlepšovaní trávenia a posilnení imunitného systému.
 
Trápia vás modriny? Kokosový olej pomáha pri hojení narušených tkanív. Je účinný i pri kútikoch a plesňových ochoreniach.
 
Zabezpečte si krásne vlasy používaním kokosového oleja!
Kyselinu laurovú, ako nasýtenú mastnú kyselinu, sme už spomínali vyššie. Kyselina laurová sa podieľa na procesoch, ktoré zastavujú vypadávanie vlasov. Ďalšou dôležitou zložkou je vitamín E, ktorý je známym pomocníkom nielen krásnej pleti, ale i vlasov. Pokiaľ máte problém s lámavými vlasmi, nemohli ste si vybrať lepší prostriedok regenerácie ako je kokosový olej. Kokosový olej disponuje skvelými hydratačnými účinkami. Vďaka nim sú vlasy pevné a lepšie odolávajú mechanickým a poveternostným vplyvom. Je rovnako vhodný pre letné i zimné mesiace, pretože rovnako spoľahlivo ochráni pred letným slnkom aj treskúcim mrazom.
 
MIMI
Obrázok: freedigitalphotos.net, Suat Eman