Zápas s dvadsiatkou úspešné zvládnutý

Zápas s dvadsiatkou úspešné zvládnutý

V súboji s mladíkmi začali domáci hokejisti zhurta, keď už v prvom striedaní dobre strieľal Pupák, ale Sabola sa mu prekonať nepodarilo. Na druhej strane sa peknou individuálnou akciou predviedol Daňo, ale Dzubina ho vychytal. Ako prvý ale inkasoval Sabol, ktorý neudržal Románkovu strelu a Peško z dorážky otvoril skóre. K druhému gólu domácim pomohla presilová hra, Bučka síce najskôr trafil žrď, ale o chvíľu sa k nemu puk vrátil a delovkou od modrej nekompromisne zavesil. Po druhom góle aktivita Piešťan trochu opadla a do šancí sa dostávali aj mladí reprezentanti. Filipovu stratu puku ale v skrumáži pred domácou bránou nepotrestali, podobne ako ani nasledujúcu presilovú hru, v ktorej Kolena premárnil výbornú streleckú pozíciu.

V druhej tretine zavelil do útoku Jánoš, zobral si puk pri mantineli, postupne sa s ním dostal medzi kruhy a strelou pomedzi Sabolove betóny zvyšoval na 3:0 a v 26. minúte po Pupákovej prihrávke strelou do vinkla už na 4:0. Až za tohto stavu sa ozvali aj hostia. Paradoxne vo vlastnom oslabení unikol Daňo, pri zakončení bol faulovaný a nariadené trestné strieľanie rutinérsky premenil. V pokračujúcej presilovke ale Ďurišovu strelu od modrej čiary tečoval Lisoň medzi Sabolove betóny a bolo 5:1. Piešťanci po góle prestali hrať, púšťali mladých reprezentantov do šancí a jednu z nich pri signalizovanom vylúčení využil Horanský. Na konci druhej tretiny mali možnosť hrať aj presilovú hru, za mantinelom mladíkov však dobre zabojoval Peško, prihral Románkovi pred bránu a bolo 6:2. V samom závere mohol zo samostatného nájazdu znížiť Horanský, bránu však netrafil.

Tretia dvadsaťminútovka sa dohrávala viac-menej už len z povinnosti, padol v nej však ešte jeden gól do Sabolovej siete, potom čo Ďuriš dostal do brány puk po Hruškovej strele od modrej čiary. V ďalších šanciach však už neuspeli ani Románek s Peškom a Pupákom, ani na druhej strane agilný Horanský so Šiškom a stretnutie sa skončilo jasnou výhrou Piešťan v pomere 7:2.

Roman Sýkora, asistent trénera ŠHK 37 Piešťany: "Dnes nás čakal ťažký zápas, pripravovali sme sa naň ako na každý iný. Vedeli sme, že hrajú chalani, ktorí budú tvoriť kostru tímu do 18 rokov, vedeli sme, že budú bojovať, dobre korčuľovať, tomu sme aj podriadili taktiku. Zvládli sme začiatok, dali sme dva rýchle góly, druhú tretinu sme tiež zvládli dobre, viazlo nám to niekedy síce v koncovke, ale cieľ sme splnili. Nejaké chyby sme síce spravili, ale chalani dnes hrali dobre. Hlavne nás teší, že sme dali 7 gólov, lebo v posledných zápasoch sme sa strelecky trápili, tak dúfame, že sme to konečne zlomili."

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: "Včera sme odohrali ťažké stretnutie v Topoľčanoch, dnes sme hrali v Piešťanoch, ktoré sú silovo niekde inde ako títo chlapci a kvalita bola na piešťanskej strane. Chlapci sa však dnes dobre pohybovali, čo ma teší, ťažšie sa presádzali a myslím si, že sme niektoré puky zbytočne darovali súperovi a z toho padli lacné góly."

 

ŠHK 37 Piešťany - HK Orange 20 7:2 (2:0, 4:2, 1:0)

Góly: 08:39 Peško (Haring, Románek), 14:04 Bučka (Mišura), 21:51 Jánoš (Bokroš), 25:53 Jánoš (Pupák, Hruška), 28:50 Lisoň (Ďuriš), 38:12 Románek (Peško), 43:09 Ďuriš (Hruška, Filip) - 28:04 Daňo, 32:36 Horanský (Šimurka, Paleček)

 

ŠHK 37 Piešťany: Dzubina - Hruška, Bokroš, Urban, Kolník, Bučka, Schneider, Mrázik, Filip - Jánoš, Mertel, Pupák, Románek, Peško, Haring, Chylo, Mišura, Ručkay, Lisoň, Ďuriš, Mihálik

HK Orange 20: Sabol - Predajniansky, Buri, Rusina, Dinda, Valjent, Šohajda, Šimek, Chrkavý - Blaško, Kolena, Šimun, Šiška, Daňo, Gríger, Šimurka, Paleček, Horanský, Šoltés, Rehák, Koyš

 

(sd)