Zápach z úst...

Zápach z úst...

Občasným zápachom z úst trpí takmer polovica populácia, aj tá nežnejšia. Je to veľmi nepríjemné a ponižujúce a nemusí to súvisieť len so zlou ústnou hygienou. Problémom  môžu byť zúbky s kazom, zlé zloženie potravy, ale aj vážnejšie ochorenia, pri ktorých je zápach z úst len symptómom. Raňajší „svieži“ dych zase napríklad súvisí so zníženou produkciou slín počas spánku v kombinácii s nedokonalou ústnou hygienou.
Že si pravidelne umývate zuby ráno aj večer? A že používate aj dentálnu niť? 
Viete však napríklad o tom, že až 85 % baktérií, ktoré spôsobujú tento nepríjemný „odór“ z úst, je na jazyku? A viete o tom, že pri umývaní zúbkov by ste si mali vyčistiť aj jazyk? Pomocníčkou v tomto by vám mohla byť nová zubná kefka Odol3dent Zuby a jazyk s antibakteriálnou stierkou na jazyk na zadnej časti hlavy zubnej kefky, ktorá vás zbaví až 5-krát viac baktérií než pri klasickom umývaní zubov. Gumové lamely antibakteriálnej stierky vám umožnia šetrne zotrieť baktérie aj z povrchu jazyka, takže odstránite hlavný zdroj zápachu úst. Stierka je navyše napustená mentolovou vôňou. Tým nastavuje kefka Odol3dent Zuby a jazyk nový štandard pre každého, kto sa náležite stará o ústnu hygienu. Zubná kefka sa vyrába v 2 variantoch: so stredne tvrdými štetinami a s mäkšími štetinami a menšou kompaktnou hlavou. Obe verzie majú okrem antibakteriálnej stierky aj ďalšie prednosti: šikmé štetiny, ktoré umožňujú efektívny kontakt s medzizubnými partiami a ich obzvlášť dôkladné vyčistenie. Konce štetín sú navyše zaoblené, a teda šetrné k zubnej sklovine a ďasnám. Jedinečný odpružený krček pomáha absorbovať nadmerné tlaky a nárazy a chráni tak ďasná pred poranením. Ďalšou výhodou kefky je guľôčkový kĺb, vďaka ktorému sa hlava kefky prispôsobí individuálnemu tvaru chrupu a prispieva tak k jeho optimálnemu čisteniu.
 
Okrem toho by ste mali pravidelne navštevovať zubného lekára. Aspoň počas návštevy v rámci povinnej preventívnej prehliadky vám zubár môže opraviť malé kazy, odstrániť zubný kameň či vybieli povlakom zájdené zúbky. Okrem toho by ste mali piť veľa tekutín a vyhýbať sa káve, ktorá zápach z úst zosilňuje. A na cigarety zabudnúť úplne. Ak pociťujete sucho v ústach, dajte si žuvačku bez cukru, ktorá podporí produkciu slín a zmierni zápach. Príčinou zápachu môže byť aj prejedanie, lebo spôsobuje premnoženie baktérií, alebo naopak pôst a prehnané diéty. Príčinou však môže byť aj vážne ochorenie. Preto v prípade, ak ste vyskúšali všetky rady, navštívte lekára a vyžiadajte si odborné vyšetrenie.