Medové všeličo

Medové všeličo

* Medová maska oživuje pleť a očistí zostarnutú a zrohovatelú vrstvu pokožky.
Recept: dva diely medu s jedným dielom mandľového oleja a jedným vaječným dielom zmiešame dokopy. Túto zmes potom nanášame na pleť pomocou plochého štetca. Po dvadsiatich minútach zmyjeme.


* Čistý med pomáha pri zvláčnení suchých, napätých a popukaných pier. Pomáha pri hojení drobných rán. Preto sa odporúča raz za čas dobre vmasírovať trochu medu do pier a po 15 minútach pery jednoducho pooblizujeme.


* Výborným prostriedkom na spevnenie nechtov je zmes jedného dielu medu, jedného dielu oleja, jedného žĺtka a polievkovej lyžice soli. Soľ pekne vybieli "mesiačiky" a končeky prstov.


*Nie je ľahké udržať si i napriek svojmu veku dekolt bez vrások. Vďaka občasnej medovej  maske sa o to môžeme pokúsiť. Zmesi cukrov totiž sťahujú vlhkosť tkaniva do povrchovej pleti a vypĺňajú ju. Masku si zhotovíme z rovnakých dielov prírodného čistého medu a oleja, do ktorých vmiešame jeden žĺtok. Po dôkladnom vymiešaní masu nanášame štetcom na dekolt a necháme pôsobiť 30 minút. Nakoniec zotrieme vlhkým uterákom.


* Slnkom vysušené končeky vlasov trápia mnohé z nás. Zmiešame preto dva diely oleja z pšeničných klíčkov s jedným dielom medu a jednou polievkovou lyžicou octu. Túto masu vmasírujeme do špičiek vlasov. Po 30 minútach zábal zmyjeme.