Z nášho tria bodovali len Piešťanci

Z nášho tria bodovali len Piešťanci

 Vo víkendovom 23. kole tretej futbalovej ligy, skupina Západ, sa tešili z víťazstva len hráči PFK Piešťany, ktorí zdolali v nedeľu rezervu FC Nitra 4:0. Moravanci prehrali vo Vrábloch 2:4 a Vrbovčania už v sobotu  v Nových Zámkoch 0:2.

 

O vysokom víťazstve Piešťancov sa rozhodlo už v prvom polčase, v ktrom dali hráči PFK tri góly. V 17. min otvoril gólový účet zápasu Ľubomír Ulrich, v 42. min zvýšil Juraj Galba na 2:0 a o minútu neskôr už viedli domáci o tri góly, keď sa do streleckej listiny zapísal Kuba. Piešťancom vyšiel aj úvod druhého polčasu, keď v 50. min upravil Peter Valla na konečných 4:0. Zostava PFK: Hodulík – Valla, Chebeň, Mehdi-Karim (80. A. Rusnák), Rybanský, Galba, Vyskoč, Pavlovič (73. Masárik), Kuba, Garrera (37. Kunovský) Ulrich.

 

Futbalisti Moravian začalo vo Vrábloch dobre a od 13. min zásluhou Filipa Vavríka viedli. Z vedenia sa však tešili len dve minúty. Domácich vyrovnávajúci gól povzbudil a v priebehu ďalších  piatich minút otočili na 3:1. Spartakovci dali v 70. min Sojkom aj štvrtý gól, na ktorý odpovedali Moravanci o dve minúty neskôr presných zásahom Ľuboša Mikloviča. 

 FKM  Vrbové chcelo uhrať v Nových Zámkoch čo najlepší výsledok, no na zisk čo len bodu im to napokon nestačilo. Ich odhodlanie naštrbil už v 9. min vedúci gól Novozámčanov. V 32. min mohol Štora, ktorý išiel sám na brankára, vyrovnať. Jeho pokus sa však gólom neskončil. Po polčase využili domáci v 73. min prísne nariadenú jedenástku po faule Lukáša Matuského na strelenie druhého gólu. Vrbovský hráč dostal za faul už druhú žltú kartu v zápase a následne aj červenú.  Oslabení hostia gól nedali a body ostali doma.

Po nedeli patrí Piešťancom v tretej lige druhá priečka, Vrbovčania sú jedenásti a Moravany na predposlednom 15. mieste  

(na)