Víkend otvorených parkov a záhrad Červený Kameň

SNM-Múzeum Červený Kameň vás pozýva na podujatie Víkend otvorených parkov a záhrad, ktoré môžete zažiť dva dni za sebou 1. a 2. júna 2024 v čase od 9.00 do 17.00 hod.


Podujatie Víkend otvorených parkov a záhrad je súčasťou medzinárodnej iniciatívy prezentujúcej slovenské parky a záhrady ako dôležitú súčasť zeleného dedičstva Európy.
Tohtoročná spoločná európska téma znie „Päť zmyslov v záhrade“.


Vrcholom programu bude koncert Niny Kohout. speváčky s nezameniteľným hlasom, ocenenej na Radio_Head Awards 2020. Nina spolupracuje so skupinou Fallgrapp, zaujíma sa o ňu slávne rádio KEXP a vystúpila už aj na vplyvnom holandskom festivale Eurosonic. Svoju éterickú hudbu príde predstaviť do červenokamenských záhrad priamo z Anglicka, kde žije a tvorí.


Pre rodiny s deťmi máme pripravenú interaktívnu, divadelno-vzdelávaciu prehliadku s názvom Príbeh stromov. Prehliadku doplnia ukážky práce arboristov ošetrujúcich najohrozenejšie stromy v červenokamenskom areáli.


Okrem toho sa môžete tešiť aj na odbornú prednášku o buste Štefana Pálffyho, na ktorú prijal pozvanie historik Štefan Holčík, či obľúbený Čaj o piatej, kde sa budeme rozprávať o dámskej móde v 19. storočí v Uhorsku s historičkou Evou Hasalovou.
Viac informácií a predaj vstupeniek nájdete na stránke múzea www.hradcervenykamen.sk

Zdroj foto: www.hradcervenykamen.sk