Viete si vybrať plavky?

Viete si vybrať plavky?

 

Leto sa nezadržateľne blíži. S letom sú spojené dovolenkové zážitky. Hoci si pravdepodobne balíte dovolenkový kufor nadmerných rozmerov, často sú najdôležitejšie zo všetkého práve plavky. Plavky by mali nielen dokonale „sadnúť“ na vašu postavu, ale mali by ste sa v nich cítiť pohodlne a sebaisto.
Aj vy ste určite nejedenkrát na pláži pozerali na ženy okolo vás. Opálené sa sebavedome predvádzali v krásnych modeloch plaviek. Malo to však háčik. Plavky boli dokonalé, ale vôbec nepristali k typu ich postavy. Väčší zadok, brucho, celulitída, malé prsia - to všetko treba brať do úvahy pri výbere plaviek. Preto ak nemáte dokonale štíhlu postavu, na bikiny radšej rýchlo zabudnite. Pre plnoštíhlu postavu sú stvorené jednodielne plavky, tankiny či dvojdielne plavky s našitými sukničkami. Považujete ich za nezaujímavé? Mýlite sa, v každom type plaviek môžete zažiariť, aj keď práve nemáte postavu modelky.
 
Ako na to?
 
Pri plavkách platí možno ešte dôraznejšie pravidlo, že pri ich výbere musíte dôkladne zvážiť všetky klady i nedostatky svojej postavy. Zohľadňovať by ste mali nielen strih, ale aj farbu plaviek.
 
Jednodielne plavky sú stále „in“
 
V prípade, že vám príroda nadelila nejaké to kilo navyše, určite siahnite po jednodielnych plavkách v pestrých farbách a vzoroch, ktoré odpútavajú od väčších problematických partií. V prípade objemnejšieho bruška vám pomôžu jednodielne plavky so špeciálne spevnenou časťou v oblasti brucha. Už dávno neplatí, že jednodielne plavky nie sú príťažlivé. Na trhu je množstvo modelov rôznych strihov a farieb. Aj pri jednodielnych plavkách by ste však mali zohľadňovať zásadu, že plavky majú síce zakryť nedostatky, ale aj vyzdvihnúť prednosti.
Ak stále váhate s výberom plaviek nezabúdajte, že veľkou výhodou jednodielnych plaviek je ich pohodlnosť. Nemusíte kontrolovať ramienka či šnúrky na viazaní. Ešte jedno dôležité upozornenie, pri nejakom tom kile navyše si nevyzerajte žiadne lesklé materiály!
 
Niekoľko užitočných rád, ktoré vám pomôžu pri výbere plaviek
  • Ak máte super štíhlu postavu, ukážte ju. V tomto prípade si jednoznačne vyberte bikiny odvážneho strihu. Plavky by mali pôsobiť jemne. Voľte tenké viazanie okolo krku. Ak sú vašim problémom malé prsia, opticky zvýraznite hornú časť tela napríklad príveskami alebo volánmi. Skvelou voľbou je push-up vrchný diel, ktorý dodá objem tam, kde chýba.
  • Ak ste príliš nízka, vzory na plavkách by mali byť jemné. Vyhýbajte sa veľkým a výrazným vzorom, ktoré vytvoria nepríjemný kontrast s vašou postavou.
  • V prípade väčšieho zadku, silných stehien či celulitídy si zaobstarajte vkusné pareo. Riešením tohto problému je aj spodný diel s našitou sukničkou.
  • Veľké prsia si vyžadujú správne vystuženú podprsenku. Na minimalistické vrchné diely trojuholníkového tvaru rýchlo zabudnite.
  • Širšie boky možno zakryť rýchlo a jednoducho. Použite starý dobrý overený trik s tmavším spodným dielom. Vrchný diel môže byť svetlý a nápadito zdobený.
MIMI
Foto: flickr/frankservayge