3 základné kroky starostlivosti o pleť

3 základné kroky starostlivosti o pleť

 

Pleť v každom veku potrebuje patričnú dávku pozornosti. Čím je staršia, tým jej potrebuje viac. Pleť v zrelom veku je obzvlášť citlivá na vonkajšie vplyvy a preto si vyžaduje pravidelnú a cielenú starostlivosť. Ak sa dôkladná starostlivosť o pleť stane dôležitou súčasťou každého dňa, pokožka sa vám náležite odmení – bude zdravá a svieža. Hoci je starostlivosť o pleť skloňovaná na každom kroku, veľa žien ju stále podceňuje a zabúda na tie najzákladnejšie kroky. Dnes si pripomenieme základný postup večernej starostlivosti o pleť.
 
Krok číslo 1 - dokonalé čistenie pleti
Podceňujete dôležitosť čistenia pleti? V tom prípade ani s najdrahšími krémami nedosiahnete žiadaný efekt. Nie nadarmo odborníci upozorňujú, že čistenie pleti je základným pilierom celkovej starostlivosti o pleť. Čistenie pleti je nevyhnutné aj v prípade, ak sa pravidelne nelíčite.
Každodenné líčenie dodáva každej z nás potrebnú dávku sebaistoty. Vďaka make-upu dokonale zakryjeme drobné nedostatky pleti. O to viac je však dôležité, každý večer odstrániť zvyšky make-upu a líčidiel špeciálnymi odličovacími prostriedkami. Vyberte si formu, ktorá vám najviac vyhovuje. Na trhu sú zastúpené nielen odličovacie mlieka, ale aj ďalšie špeciálne emluzie. Odličovaciu emulziu naneste na vatový tampón a jemnými cielenými pohybmi odstráňte make-up z očí a pokožky tváre.
Nevyhnutné je pleť dočistiť čistiacim gélom alebo penou. Na navlhčenú pleť naneste primerané množstvo prípravku a pomalými jemnými pohybmi pleť očistite. Na zriedenie využívajte výlučne vlažnú vodu, pretože horúca voda pleť dráždi. Používaním vlažnej vody sa póry prirodzene otvoria. Naopak, pri konečnom oplachovaní použite studenú vodu, ktorá naopak póry sťahuje. Vyčistenú pleť osušte uterákom z prírodného materiálu.
Ak máte pocit, že vaša pleť stále nie je dokonale čistá, môžete na záverečné dočistenie využiť pleťové mlieko, ktoré je určené na každodenné použitie.
 
Krok číslo 2 – tonizácia
Stále existuje veľa žien, ktoré si síce pleť vyčistia, ale zabúdajú na tonizačné prípravky. Čiže po vyčistení pleti sa hneď venujú jej hydratácii. Aký význam má tonizácia pleti? Nanesením tonizujúcej pleťovej vody sa z pleti odstránia zvyšky mastnoty a póry sa dokonale uzatvoria. Na vatový tampón naneste potrebné množstvo prípravku a jemnými pohybmi prejdite po celej tvári. Až absolvovaním druhého kroku je pleť dokonale pripravená na hydratáciu.
 
Krok číslo 2 – hydratácia
Najviac vrások sa tvorí okolo očí. Z tohto dôvodu je nevyhnuté, aby ste proces hydratácie začali pokožkou okolo očí. Očný krém nanášajte jemným poklepkávaním bruškami prstov. Po dokonalom vstrebaní očného krému naneste večerný výživný krém podľa typu vašej pleti na celú tvár a dekolt.
 
Dobrá rada na záver
Nepreháňajte to s používaním pleťových peelingov a masiek. Peeling a maska by sa mali medzi vašimi kozmetickými procedúrami vyskytovať raz za týždeň.
 
MIMI
Foto: flickr/angel_shark