Viete, aké veci robia nespokojní ľudia? Vyhnite sa im!

Viete, aké veci robia nespokojní ľudia? Vyhnite sa im!

Ak sa poobzeráte okolo seba, zistíte, že väčšina ľudí okolo vás je zamračená. Títo ľudia robia veci, vďaka ktorým sa cítia nešťastne a nespokojne. Čomu sa vyhnúť?

1. Utápanie sa v minulosti a riešenie budúcnosti

Ak neustále riešite to, čo bolo, nebudete šťastní. Platí to aj pre budúcnosť. Robenie si obáv z toho, čo bude o týždeň, mesiac či rok vás len oberá o silu, energiu a nič nevyrieši. Skúste žiť pre prítomný okamih. Aspoň jeden deň. Keď bude vaša myseľ chcieť riešiť minulosť alebo budúcnosť, stopnite ju. Neskôr skonštatujete, že ste deň prežili s väčšou ľahkosťou a radosťou ako ostatné.

2. Riešenie hlúpostí

Hlavne ženy majú sklon k tomu, že veci neustále riešia. Mnohokrát ide o nepodstatné maličkosti, ktoré si nezaslúžia až tak veľa pozornosti. Preto sa snažte vypustiť a riešiť iba to, čo je potrebné. Buďte v pohode. Všetko je o vnútornom nastavení.

3. Hľadanie šťastia vo vonkajších veciach

Stará múdrosť hovorí, že šťastie nezávisí od vonkajších okolností, ale máme ho ukryté v ľudskom srdci. Ak by si toto uvedomil každý z nás, po svete by chodilo viac usmiatych ľudí. Ak hľadáte šťastie v majetku, peniazoch či konzumnom živote, nikdy šťastní nebudete. Môžete byť na najkrajšom mieste na svete s kufrom peňazí, pokiaľ však nebudete šťastní vo vnútri, peniaze ani luxus vám pocity šťastia neprinesú.

4. Vnímanie seba s prílišnou vážnosťou

Každý sa z času na čas dostane do situácie, v ktorej mu nie je do smiechu. No ak vás vedia podráždiť, alebo zneistiť aj nepodstatné maličkosti, žije sa vám zrejme ťažko. Preto sa skúste na problémy pozerať s nadhľadom. Má ich každý z nás, len nie každý ich berie tak smrteľne vážne.

5. Ohováranie a osočovanie

Ohováranie v našej krajine prekvitá. Väčšina rieši radšej druhých namiesto toho, aby sa pozrela na seba. Pamätajte na to, že ohováračmi sú najčastejšie zakomplexovaní ľudia, ktorí si nevedia poradiť s vlastnými problémami. Jednoduchšie je „kydať“ na ostatných.

6. Život podľa toho, čo si myslí okolie

Záleží vám na tom, čo si o vás myslia druhí? Beriete pri rozhodovaní do úvahy aj to, čo si o vás pomyslia ostatní? Takto šťastní nebudete. Vždy sa nájdu ľudia, ktorí vás budú posudzovať alebo odsudzovať bez ohľadu na to, čo urobíte. Preto žite podľa seba. Je to váš život a žijete ho len raz!

7. Podceňovanie zdravého životného štýlu

Ako sa cítite, keď niekoľko dní poriadne nespíte? Určite bojujete s únavou, ale aj podráždenosťou. To isté platí aj pre stravovanie a pohyb. Konzumácia nezdravých potravín má zásadný vplyv nielen na fyzické zdravie, ale aj psychické rozpoloženie.

-w-