
Vianočný pečený čaj
Ingrediencie:
-
800 g jabĺk
-
200 g mandarínok
-
2 polievkové lyžice medu
-
4 polievkové lyžice rumu
-
1 celý badián
-
2 celé škorice
-
2 klinčeky
Postup:
-
Jablká umyte, mandarínky ošúpte a nakrájajte na drobné kúsky.
-
V miske zmiešajte ovocie s medom, rumom a koreninami.
-
Zmes rovnomerne rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
Pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 45 minút, kým ovocie nezmäkne a nezačne karamelizovať.
-
Horúcu zmes preložte do sterilizovaných pohárov, uzavrite a otočte hore dnom, aby sa vytvoril podtlak.
-
Po vychladnutí skladujte na chladnom a tmavom mieste.
Príprava nápoja:
-
Do šálky vložte 2–3 čajové lyžičky pečeného čaju.
-
Zalejte horúcou vodou a nechajte vylúhovať 2–3 minúty.
-
Podľa chuti môžete pridať med alebo citrón.
Zdroj foto: freepik