V Trebaticiach najrýchlejší Keňania

V Trebaticiach najrýchlejší Keňania

V Trebaticiach najrýchlejší Keňania

V poslednú júlovú nedeľu sa uskutočnil v Trebaticiach šiesty ročník cestného behu na 10 kilometrov, Memoriál Petra Minárecha. Beh je venovaný zakladateľovi niekdajšej Trebatickej desiatky, ktorý zomrel v roku 2006 vo veku 51 rokov. Víťazom tohto medzinárodného podujatia sa stal v novom rekorde trate 31 minút a 33 sekúnd Charles Cheruiyot Torotich z Kene.

Na štarte šiesteho ročníka sa predstavilo v Trebaticiach 124 mužov, žien, juniorov a junioriek z Kene, Maďarska, Nemecka, Česka a Slovenska. Okrem toho súťažilo na 500 metrov mladšie žiactvo a na kilometer staršie žiactvo.
Hlavnú kategóriu mužov vyhral Torotich z Kene pred krajanom Eliasom Maindim a piešťanským rodákom Romanom Arbetom z Bardejova. Medzi ženami bola najrýchlejšia Maďarka Zita Káczerová, ktorá časom 38:05 prekonala o 53 sekúnd doterajšie maximum, ktoré v ženskej kategórii držala Slovenka Ľudmina Maníková.

Víťazi ostatných kategórii – muži: M 40: Ján Križák (Skalica), M 50:Peter Klobučník (Dubnica), M 60: Peter Fasšung (Prievidza), M 70: Ferdinand Husár (Trenčín). Ženy – Ž 40: Monika Kováčová (Levice), Ž 50: Anna Portašíková (Skalica). Z juniorov bol najrýchlejší Richard Moravec z Myjavy pred Martinom Hornákom z Trebatíc a z junioriek Lucia Beláková z Nového Mesta nad Váhom.

Z nášho okresu boli najrýchlejší Marek Tarkoš z Vrbového, ktorý skončil celkovo na 24. priečke a Eduard Kučkovský z Piešťan dobehol na 34. mieste a v kategórii M 50 bol piaty.

(na)