V prvom kole prehra na východe

Novú sezónu I. hokejovej ligy načali piešťanskí hokejisti súbojom na ďalekom slovenskom východe, v Michalovciach.

Lepší vstup do zápasu mali domáci, ktorí hneď po dvanástich sekundách otvorili skóre zásluhou Bednára. Po piatich minútach sa ale podarilo vyrovnať Haringovi a bolo 1:1. V zostávajúcom čase ale Piešťany nevyužili až štyri presilové hry, ktoré im už dlhodobu nejdú.

V druhej tretine naopak domáci hneď prvú presilovku využili, keď v polovici zápasu poslal Michalovce do vedenia Minčák. Na tento gól hostia do konca druhej tretiny odpoveď nenašli a do šatní odchádzali s jednogólovým mankom.

V tretej časti odskočili domáci na dva góly rýchlym zásahom v presilovke zásluhou Halása a s Piešťanmi to vyzeralo zle-nedobre. A bolo ešte horšie, keď už o minútu neskôr potrestal ďalšie vylúčenie Piešťan gólom Valentín. Iskierku nádeje pre Piešťany vykresal v predposlednej minúte Pupák, ktorý znižoval na 2:4. To však bolo zo strany hostí všetko a Michalovce tak slávia prvú výhru v novej sezóne.

 

HK Dukla Michalovce - ŠHK 37 Piešťany 4:2 (1:1,1:0,2:1)

Góly: 00:12 Bednár (Šechný, Valentín), 29:26 Minčák (Šechný, Žemba), 43:23 Halás (Palovčík, Hančák), 44:34 Valentín (Šechný, Minčák) - 05:15 Haring (Kolník, Trokan), 58:37 Pupák (Baran)

 

Zostava ŠHK 37 Piešťany: Fumač - Trokan, Kolník, Bokroš, Hruška, Bučka, Grman, Poláček, Vrána - Haring, Peško, Románek, Pupák, Baran, Vyletelka, Chylo, Mišura, Mihálik, Rybárik, Učeň, Klčo

 

Prvý domáci zápas odohrajú Piešťany v utorok 13.9. o 18:00 so Senicou.

 

(sd)