Užite si nezabudnuteľný let vesmírom. Toto sú Kozmické záhady

Užite si nezabudnuteľný let vesmírom. Toto sú Kozmické záhady

Kozmické záhady je sprievodca otázkami, kto sme, ako sme sa sem dostali a kam smerujeme. Zabavia, poučia, prinesú všeličo zaujímavé...fascinujúce čítanie pre všetkých bez rozdielu veku.

Známy televízny astronóm píše o tom, kto sme, ako sme sa sem dostali a kam smerujeme.
„Nie vždy však máme priestor na skúmanie najhlbších otázok, ktoré sa pred nami vynárajú. Ako napríklad – kde sa to všetko začalo? Z čoho sa to všetko skladá? Sme vo vesmíre sami? A ako sa to celé skončí? Zodpovedanie týchto otázok si vyžiadalo knihu, ktorá je koncipovaná, usporiadaná a napísaná s použitím hoci odbornej, ale stále sviežej DNA samotnej relácie StarTalk,“ píše v úvode astrofyzik Neil deGrasse Tyson.

Túto neobyčajnú vesmírnu sondu sprevádza bohatý ilustračný materiál, ktorý vám pomôže cítiť sa ako doma uprostred diania rozpínajúceho sa kozmu. Budete sa cítiť maličkí, no v skutočnosti by ste sa mali cítiť veľkí – ste súčasťou hviezdneho prachu, súčasťou nekonečného, láskavého i hrozivého vesmíru.

  • Kde je naše miesto vo vesmíre?
  • Ako sa vyvíjal?
  • Koľko má rokov?
  • Z čoho sa skladá?
  • Sme v ňom sami?
  • Ako sa to začalo?
  • Ako sa to skončí?
  • Čo je vlastne život?

Kozmické záhady je pútavá a zábavná kniha plná objavov, ktoré pomáhajú poskladať stavebné kamene astrofyziky, zaujme čitateľov všetkých vekových kategórií. Otvára okno do nekonečného a zložitého vesmíru, hrozivého a zároveň i láskavého. Dozviete sa, ako sa všetko zrodilo, ako vznikal vesmír, ako pravdepodobne zanikne, či Slnko niekedy zhorí, čo bolo pred Veľkým treskom, čo budeme robiť, ak k Zemi zamieri asteroid, a mnoho iných odpovedí.

Neil deGrasse Tyson pracuje ako astrofyzik v múzeu American Museum of Natural History, kde zároveň pôsobí ako riaditeľ slávneho planetária Hayden Planetarium. V New Yorku absolvoval prestížnu strednú školu Bronx High school of science, na Harvarde získal bakalársky titul z fyziky a na Columbia university si spravil doktorát z astrofyziky. Uvádza populárnu rozhlasovú a televíznu reláciu StarTalk a píše knihy, za ktoré získal viacero ocenení. Momentálne žije v New Yorku.