Umelý alebo živý. Ktorý stromček bude kraľovať vo vašej obývačke?

Umelý alebo živý. Ktorý stromček bude kraľovať vo vašej obývačke?

Možno si ešte spomínate na časy, keď ste ako dieťa spoločne s rodinou zdobili živý vianočný stromček. Po čase ste sa však nevyhli hromade opadaného ihličia, a tak, už o rok neskôr, ho vystriedala veľmi praktická realita, ktorá dáva prednosť čistote, jednoduchosti a hlavne prevádzke bez údržby a námahy. Umelé vianočné stromčeky hrajú v našich domácnostiach už niekoľko rokov prím, vlastníte taký aj vy?

Menej neporiadku po Štedrom dni

Umelé vianočné stromčeky nie sú nováčikmi na trhu a za posledných pár rokov si našli svoje miesto v nejednej domácnosti. A vlastne sa nie je čomu diviť. Všetci určite veľmi dobre viete, koľko práce so sebou prináša živý stromček. Je ťažký, veľký a zanecháva za sebou hromady neporiadku. Navyše ho musíte po Vianociach odviesť preč a ešte ďalšie tri mesiace nachádzate po byte kúsky ihličia.

Umelý strom pritom stačí po sviatkoch len rozmontovať, zabaliť do krabice a hodiť na povalu alebo do pivnice, kde bude nasledujúcich niekoľko mesiacov spokojne odpočívať, než opäť príde jeho čas.

Dekorácie hrajú veľkú rolu

Tú správnu sviatočnú atmosféru vám ale nevytvorí len zelený ihličnatý strom, ale taktiež poriadna výzdoba. Práve tá dodá vášmu domovu ten nezameniteľný vianočný nádych. Či už ide o farebné girlandy, alebo iné ozdoby na stromček, nič sa nesmie vynechať. Rozhodne sa nebojte trochu experimentovať. Zvoľte napríklad klasické červené ozdoby, ale doplňte ich netradičnými kúskami v tvare vojačika, cukríka alebo bubna. Poteší to najmä tých najmenších.

Inšpiráciu nájdete všade

Ak sa sami nepovažujete za kreatívnych jedincov, nezúfajte. Osvedčené vianočné tipy a triky totiž dnes hravo nájdete aj online. Ak neviete, ako správne zladiť všetky dekorácie alebo ktorý typ svetielok sa bude skvelo hodiť na garáž, stačí vám pár kliknutí a odpoveď bez problémov nájdete.

Hlavne si ale medzi všetkým tým zdobením a nákupmi nezabudnite nájsť aj čas na odpočinok. Veď o tom predsa sviatky sú.