Trápia vás rozštiepené končeky vlasov? Takto si s nimi poradíte!

Trápia vás rozštiepené končeky vlasov? Takto si s nimi poradíte!

Za rozštiepené končeky vlasov môžu byť zodpovedné mnohé faktory. Ide napríklad o nadmerné používanie stylingových prípravkov, časté umývanie a umývanie vlasov horúcou vodou, nosenie kovových sponiek a štipcov, farbenie a mnoho ďalších.
Pozeráte sa na končeky svojich vlasov a neviete, čo s nimi? Sú rozštiepené a bez života? Skúste niektorý z nasledovných tipov:

1. Doprajte im vlasový zábal z vajíčok
Vajíčka sú jedným z najlepších prostriedkov na suché vlasy, a teda aj na rozštiepené končeky. Ako ich použiť? Skombinujte ich s ďalšími ingredienciami z kuchyne a vytvorte si domácu masku, ktorú budete pravidelne nanášať na vlasy. Vajíčka môžete zmiešať napríklad s mandľovým či olivovým olejom a medom.

2. Pravidelne do končekov aplikujte prírodné oleje
Na rozštiepené končeky je vhodný ricínový olej. Ak ho nemáte k dispozícii, pokojne použite iný panenský olej, ako napríklad mandľový, olivový, kokosový.

3. Med v kombinácii so smotanou s rozštiepenými končekmi zatočí
Med v kombinácii so smotanou vlasy dokonale vyživí. Stačí zmiešať 2-3 polievkové lyžice domáceho medu spolu so smotanou, premiešať a naniesť na vlasy. Doba pôsobenia je minimálne 20 minút. Túto masku treba pravidelne aplikovať aspoň 2-krát do týždňa.

4. Avokádová pasta
Avokádo je potravinou, ktorá by rozhodne nemala chýbať v našom jedálničku. Rovnako prospešné je však aj na rozštiepené končeky. Obsahuje mnoho dôležitých vitamínov (C, E, K, skupiny B), minerálov (draslík, meď, magnézium) a prospešné tuky. Ako naniesť avokádo do vlasov? Zo zrelého avokáda pripravte pastu a tú aplikujte do končekov (poprípade po celej dĺžke) vlasov. Nechajte pôsobiť aspoň 30 minút.

5. Hit menom bambucké maslo
Bambucké maslo obsahuje mnoho vitamínov, minerálov a ďalších živín. Je skvelé na suchú pokožku, popáleniny, drobné ranky, na elimináciu vrások a tiež ako prostriedok na zamedzenie štiepenia vlasových končekov. Bambucké maslo sa používa veľmi jednoducho. Stačí ho naniesť do končekov vlasov, poprípade zmiešať s domácou maskou na vlasy či kondicionérom.

Ďalšie tipy, ako zabrániť štiepeniu končekov

* snažte sa počas dňa piť dostatok tekutín a konzumovať stravu, ktorá je bohatá na živiny

* vyhnite sa česaniu mokrých vlasov

* používajte prípravky na rozčesávanie vlasov

* používajte ochranné kozmetické preparáty pri fénovaní a žehlení

* nenoste vlasy tesne zopnuté do gumičky, opatrné buďte aj pri používaní kovových sponiek a štipcov

* nepreháňajte to s umývaním vlasov

* vlasy zásadne neumývajte horúcou vodou