Tipy na maľovanie pier

Tipy na maľovanie pier

 

Namaľovať si pery nie je na pohľad žiadne umenie. Pretrieť ich rúžom, leskom alebo obtiahnuť ceruzkou na pery je iste jednoduchšie, ako si urobiť peknú očnú linku, či vytieňovať viečko. Pár minút po nanesení rúžu či lesku vás však už prezradí, či si viete pery naozaj namaľovať, a hlavne prezradí to, ako sa o vlastné pery staráte.
 
Pred namaľovaním je vhodné pery pretrieť pleťovým krémom, ktorý si nanesiete na špongiu a krém jemne vtláčate do pier. Tým sa farba rúžu alebo ceruzky na pery zintenzívni a dlhšie vydrží. Kontúry pier vyvárame s dobre zastrúhanou ceruzkou, ktorú po zastrúhaní dáme ešte na 30 minút do chladničky, aby ste si potom ľahko vytvorili presnejšie obrysy pier. Kto má problémy obtiahnuť presne obrysy pier, stačí, ak si urobí na okrajoch pier drobné body a postupne ich pospája. Samozrejme táto bodová pomôcka nesmie byť urobená nápadne.
 
Pozor na suché pery. Pomôžete si buď balzamom alebo troškou medu. Nanášať rúž alebo ceruzku na suché pery sa totiž vôbec neoplatí. O chvíľu máte rúž len v ryhách pier a to vyzerá všelijako, len nie pôvabne. Ak už nestíhate suché pery vylepšiť, radšej zabudnite na rúž a ceruzku a naneste si na ne iba lesk.
 
Pery je tiež potrebné zakaždým odlíčiť. Stačí vám na to detský olej alebo obyčajný krém. Ak používate špeciálne nezotierateľné rúže, potrebujete na odlíčenie aj špeciálny odličovač pier. Ak sa okolo seba poobezárate, všimnete si, že veľa žien má síce namaľované pery, ale len máloktorá to zvláda na jednotku.
 
Agáta Galisová