6 tipov pre hladké oholenie

6 tipov pre hladké oholenie

Hoci existujú rozličné spôsoby odstraňovania chĺpkov, stále je mnoho tých, ktorí preferujú klasické holenie. Ako sa dokonale oholiť?

1. Základom je kvalitný holiaci strojček

Aktuálne je na trhu množstvo kvalitných strojčekov s výmennými hlavicami. Ak ste zástancami žiletiek na jedno použitie, vyberajte si kvalitné. Podráždená a vyrážkami posypaná pokožka, ktorá nepríjemne štípe, nepoteší nikoho. Pamätajte na to, že strojček na jedno použitie je naozaj iba na jedno použitie. Pri strojčekoch s výmennými hlavicami treba dbať na ich pravidelnú výmenu!

2. Pokožku hoľte po sprche alebo kúpeli

Na holenie si vždy doprajte dostatok času. Ideálne je, ak to urobíte po sprche alebo kúpeli. Teplá voda otvorí póry a chĺpky sú poddajnejšie, teda ľahšie odstrániteľné.

3. Pena alebo gél...

Pokožku by ste mali holiť vlhkú a naniesť na ňu primerané množstvo peny alebo gélu na holenie. Každému vyhovuje niečo iné. Vyberajte si kozmetiku podľa typu pokožky. Spravidla sú gély vhodnejšie pre suchšiu a citlivejšiu pokožku. Naopak, peny sú lepšie pre normálnu a mastnejšiu pokožku.

4. Proti smeru alebo v smere rastu chĺpkov?

Aj vy sa pýtate, či je lepšie holiť sa v smere alebo v protismere rastu chĺpkov? V tejto otázke sa nezhodujú ani odborníci. Naša rada znie, vyskúšajte si oba spôsoby a zvoľte ten, ktorý vám najviac vyhovuje. Holenie v smere rastu chĺpkov je šetrnejšie k pokožke, ale nikdy sa neoholíte tak dokonale, ako keď postupujete v protismere rastu chlpov. Pri holení sa snažte robiť dlhé ťahy a v žiadnom prípade na pokožku zbytočne netlačte.

5. Po každom ťahu hlavicu opláchnite

Dôkladnejšie oholenie i dlhšiu životnosť hlavice dosiahnete i tým, že hlavicu po každom ťahu dôsledne opláchnete pod tečúcou vodou. Najdôkladnejšie opláchnutie a osušenie je potrebné po holení, pretože baktérie milujú vlhké prostredie.

6. Doprajte pokožke čas

Najlepším obdobím na depiláciu je večer. Spravidla máte viac času a tiež má pokožka viac priestoru na oddych počas noci. Nezabudnite však po holení použiť kvalitný hydratačný prostriedok v podobe krému alebo panenského oleja. Ešte v sprche môžete na vlhkú pokožku naniesť kokosový alebo olivový olej, nechať ho niekoľko minút pôsobiť a opláchnuť.

-w-