Tipy, ako mať krásny piknik s rodinou

Tipy, ako mať krásny piknik s rodinou

Teplé sa dni sa nám ešte stále nekončia, a preto je stále čas vytiahnuť svoj rodinu do prírody na príjemný piknik. Stravovanie vonku  si vyžaduje malé plánovanie a môže byť jednoduché alebo elegantné, je to na vás. Tu je zopár tipov, ako pripraviť najlepší piknik pre vás a vašu rodinu a priateľov.

1.    Piknikový kôš je základ

 Na trhu dostať široký výber piknikových košov s rôznou výbavou, od jednoduchších po bohato vybavené riadom, pohármi a taniermi. Môžete si zobrať aj piknikovú tašku alebo chladiaci box, avšak s piknikovým košíkom bude mať váš piknik nádych romantiky. Vo vašom piknikom koši nesmú chýbať taniere, poháre a príbor. Ideálne si so sebou zoberte taniere a poháre na opakované použitie (plastové). Neodporúča sa sklo, môže sa vám ľahko rozbiť. Príbor môže byť aj na jednorázové použitie, ale v takom prípade zvoľte radšej  z bambusu, je ekologický a recyklovateľný.

2.    Vyberte si správnu deku

 Zoberte si so sebou takú deku alebo podložku, ktorá poskytuje nielen dostatočné pohodlie, ale zároveň je ju možné oprať v práčke v prípade zašpinenia od trávy alebo jedla. Mala by mať aj nepremokavú spodnú stranu, čím bude izolovať od chladu a vlhka.

3.    Jedlo majte dopredu pripravené

  Pokrmy si doma pripravte najlepšie v malých porciách, nachystané v mištičkách, ktoré len stačí otvoriť. Volte ľahko servírovateľné dobroty – toasty, obložené pečivo, šaláty, sladkosti, malé dezerty, keksíky alebo sušienky, ovocie či orechy. Z nápojov je ideálna voda, ovocná šťava, víno alebo sekt. Neberte si so sebou mliečne výrobky, morské plody, ryby, zmrzlinu ani mrazené pokrmy - ľahko sa vám v tom teple roztopia a pokazia.

4.    Základné vybavenie na piknik

  •    piknikový kôš plný jedla a nápojov
  •    pikniková deka / podložka
  •    chladiaci box / taška
  •    malý ostrý nôž
  •    taniere a poháre (opakovane použiteľné)
  •    príbory (ak sa rozhodnete pre jednorázové použitie, použite ekologický bambus)
  •    malá doska na krájanie
  •    otvárač na fľaše
  •    malý obrus na jedlo
  •    repelent

5.    Nájdite si správne miesto

 Hľadajte miesto, ktoré je malebné a idylické, svieže a trávnaté s dostatkom prírodného tieňa. Zamerajte sa na to, aby ste sa rozložili pod stromom, tým získate tieň, v prípade veľmi horúceho dňa. Ak by ste si nenašli žiaden správny strom, nevadí. Zoberte si so sebou dáždnik alebo slnečník a je po probléme! Dôležité je, aby ste počas vášho pikniku nedostali úpal, preto vždy majte nad hlavou tieň alebo pokrývku hlavy.

Piknikovanie s dr Gerardom
Čo by to bolo predsa za piknik bez niečoho sladkého, čo ulahodí vám a vašich drobcov? Vezmite si so sebou čokoládové sušienky z rady Passion ponúkajú lahodnú kombináciu chrumkavého kakaového keksíka s krémovou čokoládovou polevou, ktorá sa roztápa na jazyku. Avšak to najdôležitejšie, je očiam skryté. Pod prepracovanou čokoládovou polevou sa ukrýva chutný krém. Môžete si vybrať, čo bude vašou skrytou vášňou. Ak ste milovníkom vône a chuti kávy, potom je Passion Mocca pre vás to pravé. Chutný kávový krém sa krásne dopĺňa s čokoládovou polevou a chrumkavým kakaovým keksíkom. Ak však máte chuť na niečo svieže, jemné a exotické, tak si potom vyberte Passion Kokos. Jeho svieži kokosový krém odnesie vašu myseľ do exotiky pri každom zahryznutí. A pre pravých pôžitkárov? Pre tých je tu Passion Advokat plnkou z exkluzívneho vaječného likéru, ktorá naplní každý váš chuťový pohárik. Každý jeden kúsok z rady Passion je stvorený pre potešenie všetkých zmyslov. Vďaka unikátnemu a praktickému baleniu sa nemusíte obávať, že sa vám keksíky zlepia.

A teraz máte dokonca šancu vyhrať skvelé ceny! Od augusta prebieha súťaž „ S dr Gerardom viac spolu“. Je to jednoduché, stačí si kúpiť produkty od dr Gerard, na ktorých nájdete kupóny s výhernými žrebmi. Hráte o 280 hodnotných vecných cien, produkty od dr Gerard ako aj peňažné výhry v hodnote 4750 €. Vyhrať môžete napríklad Apple iPhone Pro, výkonný DLP projektor, smart televízor QLED 4K Ultra HD, Apple Macbook Air, práčku a  sušičku a mnoho ďalších úžasných a atraktívnych cien! Žrebuje sa každý prvý utorok v mesiaci od 6. septembra 2022 o 17. hodine. Posledné žrebovanie prebieha 10. januára 2023. Tak neváhajte, maškrťte a hľadajte nálepky na obaloch! Súťaž prebieha od augusta do decembra 2022. Výrobky značky dr Gerard dostať v obchodných reťazcoch alebo na e-shope. Viac informácii na www.drgerard.sk