Suchý inhalátor: vynikajúci pomocník, keď vás trápia respiračné ochorenia

Suchý inhalátor: vynikajúci pomocník, keď vás trápia respiračné ochorenia

Soľná inhalácia má viacero benefitov pre organizmus, ako regenerácia pľúc, úľava pri sennej nádche, bronchitíde či dokonca postkovidovom syndróme.

Trápia vás zdravotné problémy, o ktorých viete, že by vám pomohol dlhší a pravidelný pobyt pri mori alebo v soľnej jaskyni? Ak pre vás cestovanie k moru viackrát do roka s celou rodinou nie je najlepším riešením, alternatívou môže byť inhalácia suchou soľou v pohodlí domova vďaka zariadeniu microsalt.

Môžete ho používať kedykoľvek sa vám zachce v saune, alebo v miestnosti, kde je vlhkosť vzduchu nižšia ako 40 percent.

S čím všetkým vám pomôže a ako sa používa?

Výhody soľnej inhalácie

Inhalačná liečba suchou soľou má množstvo fyzických i psychických benefitov, ktoré sú preukázané vedecky. Úľavu môže priniesť pri akútnych i chronických respiračných ochoreniach, kožných problémoch, nespavosti i depresii.

Podľa odborníkov inhalovaná soľ eliminuje opuch sliznice priedušiek, znižuje zápal a rozpúšťa hlieny, čím zároveň uľahčuje vykašliavanie. Okrem toho inhibuje rast baktérií a zvyšuje aktivitu bielych krviniek. Podieľa sa na zlepšení parametrov funkcie pľúc, čiže regenerácia pľúc je jedným z významných benefitov inhalácie suchou soľou.

Priaznivé účinky soľnej inhalácie ocenia ľudia s akútnymi i chronickými ochoreniami dolných, ale aj horných dýchacích ciest. Môže ísť, napríklad o sennú nádchu, astmu, bronchitídu, cystickú fibrózu či postkovidový syndróm.

Za zmienku určite stojí to, že suchá soľná inhalácia prináša aj relaxačné účinky na centrálny nervový systém, a teda môže zlepšiť kvalitu spánku či zmierniť úzkostné stavy alebo depresie. Takisto pôsobí priaznivo pri kožných chorobách, ako psoriáza či atopická dermatitída. Samozrejme, posilňuje imunitný systém.

Microsalt: suchá inhalácia nielen do sauny

Pri hľadaní odpovede na otázku, ako vybrať inhalátor, si predovšetkým ujasnite, čo od neho očakávate, teda aké parametre by mal spĺňať. To znamená, že dôležitý je samotný účel, frekvencia používania i miesto, kde budete inhalovať. Ak napríklad často cestujete, potrebujete výkonný, no spratný inhalátor. Samozrejme, zohľadnite aj svoje finančné možnosti.

Microsalt je zariadenie vyvinuté špeciálne na domáce využitie od nemeckého výrobcu sáun a zariadení KLAFS. Je vybavené neviditeľnou mlecou technológiou, vďaka ktorej vzniká kvalitný a jemný aerosól. Avšak jednotlivé kryštály soli sa medzi sebou nielen trú a drvia na jemný prášok, ale aj záporne nabíjajú, čiže dochádza k triboelektrickému účinku. Následne sa jemný aerosól rovnomerne šíri v priestore fínskej sauny, infrasauny či miestnosti v interiéri s vlhkosťou pod 40 percent a vy ho môžete vdychovať.

Ovládanie zariadenia microsalt zvládne naozaj každý, pretože je intuitívne. Soľné balíčky sú naporciované v množstve potrebnom pre jednu aplikáciu, trvajúcu maximálne jednu hodinu. Ďalšou prednosťou je jeho flexibilita – pripevníte ho k stene pomocou držiaka. Po nabití v dĺžke 1,5 hodiny batéria vydrží po dobu troch až piatich inhalácií.

Microsalt poskytuje rovnaké výhody ako pobyt pri mori

Pri bežnej soľnej inhalácii sa dostáva soľou obohatený vzduch iba do oblasti horných dýchacích ciest. Microsalt je však vyvinutý tak, aby sa suché soľné aerosóly dostali do celého dýchacieho aparátu a mohli pôsobiť na horné i dolné dýchacie cesty, vrátane pľúc.

Aj preto je využívanie suchého soľného inhalátora rovnako prospešné ako samotný pobyt pri mori. Hygroskopické vlastnosti suchých soľných aerosólov sú nápomocné pri rozpúšťaní hlienov a odstraňovaní nečistôt, disponujú protizápalovými a dezinfekčnými vlastnosťami.

Microsalt navyše využíva prírodnú kamennú soľ s 99-percentným zastúpením chloridu sodného.