Suché lakte a päty: Čo s nimi?

Suché lakte a päty: Čo s nimi?

Na niektorých miestach nášho tela je pokožka citlivá na vysúšanie. Ak neviete, ako si s ňou poradiť na lakťoch, nohách alebo na tvári, vyskúšajte niektoré z nasledovných tipov.

Ako ošetrovať suché miesta na tele?
Odumreté kožné bunky treba z pokožky pravidelne odstraňovať. Na to je stvorený píling (pri pätách, samozrejme, možno použiť aj pemzu). Píling by mal byť jemný, inak pokožku ešte viac vysuší. Platí to aj pre lakte a päty. Ak tieto oblasti pravidelne neošetríte pílingom, koža bude stále hrubšia a drsnejšia. Po aplikovaní pílingu treba pokožku hydratovať. Použiť môžete špeciálne krémy, telové mlieka alebo panenské oleje.

1. Domáci krém na suchú pokožku
Na prípravu krému potrebujeme šálku kakaového masla, bambuckého masla, polovicu šálky jojobového oleja a štvrť šálky včelieho vosku. Ako na to? Všetky ingrediencie dajte do misky nad parou a čakajte, pokým sa rozpustia. Dôkladne ich premiešajte a krém nalejte do čistej sklenenej nádoby a uzatvorte. Po stuhnutí je pripravený na používanie. Vydrží vám niekoľko týždňov.

2. Píling na suché päty a lakte
Časom môžu hlavne na lakťoch vzniknúť zhnednuté miesta, ktoré je treba najprv zbaviť odumretých kožných buniek. Vhodný je píling, ktorý pripravíte zmiešaním trstinového cukru s olivovým olejom. Naneste ho na extrémne vysušené miesta a nechajte pôsobiť 30 minút.

3. Extra kúra na päty
Ako na drsnú pokožku na chodidlách nôh? Doprajte jej píling pripravený z 3 polievkových lyžíc kávovej usadeniny, polievkovej lyžice pomletých ovsených vločiek, takého istého množstva bieleho jogurtu a olivového oleja. Ak je zmes príliš hustá, pridajte väčšie množstvo olivového oleja. Pastu naneste na chodidlá a nechajte dostatočne dlho pôsobiť. Umyte a použite hydratačný krém.

4. Jednoduchý trik s olivovým olejom
Potrebujete svojim chodidlám dodať okamžitú hydratáciu a nemáte veľa času nazvyš? Jednoducho na ne naneste olivový olej a zabaľte ich do igelitového vrecka. Po tridsiatich minútach zvyšky oleja odstráňte. Olivový olej do pokožky lepšie vsiakne vtedy, ak ho nanesiete na vlhkú pleť. Namiesto olivového oleja môžete použiť kokosový alebo mandľový.

5. Kúra na začervenané a suché miesta
Na prípravu tejto kúry budete potrebovať gél z aloe vera a olej z rakytníka rešetliakového. Táto kombinácia pleť upokojí a dokonale vyživí. Rakytník je nápomocný pri riešení viacerých kožných problémov, napríklad aj akné. Aloe má hojivé a protizápalové vlastnosti.

-m-