Sú geniálni, úspešní a bohatí...no dokážu to zvládnuť?

Sú geniálni, úspešní a bohatí...no dokážu to zvládnuť?

Sú to dávni priatelia z vysokej školy. Často zamilovaní, no nikdy nie milenci. Sam a Sadie sa teraz stanú partnermi v oblasti videoherného dizajnu. Zrazu získajú slávu, úspech, peniaze...ale príde aj pretvárka, zrada a tragické momenty.
To je ľúbostný príbeh, aký ste ešte nečítali. Zajtra. A zajtra, a zas ďalšie zajtra.

„Klenot medzi románmi, intímny a zároveň všeobjímajúci, súčasný, a pritom nadčasový,“ napísala o tejto knihe Erin Morgenstern, autorka románu Nočný cirkus.

Sam a Sadie sa priatelia už od detstva. Často sú do seba zamilovaní, no nikdy medzi nimi nič viac ako kamarátstvo nebolo. Nadviažu kreatívne partnerstvo v okúzľujúcej, ale komplikovanej oblasti videoherného dizajnu. Úspech im prinesie slávu, radosť, tragédiu, pokrytectvo a hlavne akýsi druh nesmrteľnosti. Je to ako ľúbostný list samotnému životu vrátane jeho ružových záhrad i mínových polí.

Sam Masur, prvák na Harvardovej univerzite, jedného chladného decembrového dňa vystúpi z metra a na stanici v dave čakajúcich ľudí zbadá Sadie Greenovú. Zavolá na ňu. Sadie chvíľu predstiera, že ho nepočuje, no napokon sa otočí a začne sa hra, v ktorej ich legendárna spolupráca vystrelí do herného neba.

Blízki priatelia z detstva si požičajú peniaze a za pomoci mnohých ľudí ešte pred skončením štúdia vytvoria svoj prvý kasový trhák, hru Ichigo. Zo dňa na deň im svet začne ležať pri nohách. Skôr než dovŕšia dvadsaťpäť rokov, sú Sam so Sadie geniálni, úspešní a bohatí, no to ich neochráni pred vlastnými kreatívnymi ambíciami či zradou pre vlastné záujmy.

Zajtra. A zajtra, a zas ďalšie zajtra je román, aký vyjde raz za desaťročie. Doteraz získal množstvo ocenení, vyhral napríklad Goodreads Choice za beletriu, a The New York Times a Amazon ho nominovali na Knihu roka 2022.

Autorka tohto výnimočného príbehu, Gabrielle Zevin, je redaktorka New York Times a autorka s niekoľkými ocenenými románmi, z ktorých sa stali medzinárodné bestsellery, vrátane The Storied Life of A. J. Fikry. Jej romány boli preložené do tridsiatich deviatich jazykov. Napísala aj knihy pre mladých čitateľov, vrátane oceňovanej Elsewhere. Žije v Los Angeles.