Štyri najväčšie mýty o prevencii infekcie močových ciest plus jedna rada na nezaplatenie

Štyri najväčšie mýty o prevencii infekcie močových ciest plus jedna rada na nezaplatenie

Telo je taký dokonalý organizmus, že si mnohokrát dokáže s infekciou močových ciest poradiť aj samo, stačí ho včas podporiť. Napríklad D-manóza, nášmu telu prirodzený  monosacharid, pomáha v boji proti usádzaniu škodlivých baktérií v našom tele. Nazrite s nami pod pokrievku štyroch najčastejších mýtov o týchto chúlostivých problémoch a inšpirujte sa radou ako tieto ťažkosti zvládnuť s pomocou prírody.

Mýtus č. 1: Sedieť na zemi je tabu

Infekcia močových ciest býva často dôvodom k výčitkám ohľadom nezodpovedného sedenia na studenej podlahe. Raz pre vždy ale platí, že prechladnutie nie je hlavnou príčinou týchto ťažkostí. Infekcia vzniká pri premnožení škodlivej baktérie Escherichia Coli, ku ktorému však môže dôjsť, nech sadáme na studenú zem alebo nie. Prechladnutie sa stáva rizikové až v momente, keď má žena oslabený imunitný systém.

Mýtus č. 2: Choroba z kúpania

V horúcich letných dňoch sa tešíme z každého osvieženia. Kúpanie v rieke alebo vo verejných bazénoch však telu nemusí prekážať. Dôležité je však dbať na to, aby sme na sebe nemali mokré plavky zbytočne dlho (môžu uškodiť v prípade oslabeného imunitného systému) a nezadržovali moč.

Mýtus č. 3: Problémy kvôli móde

Nosenie krátkych šiat alebo sukní nemusí mať hneď za následok infekciu močových ciest. Voľné, vzdušné oblečenie v letnom období naopak zabraňuje zaparovaniu intímnych partií, ktoré by inak mohlo viesť k premnoženiu telu škodlivých baktérií. Odporúča sa voliť spodnú bielizeň z prírodných materiálov.

Mýtus č. 4: To sa týka len žien ...

Je pravda, že ženskú populáciu trápia infekčné ochorenia močových ciest častejšie ako mužov. Nie je však možné tvrdiť, že je to výhradne ženská záležitosť. S pribúdajúcim vekom sa u mužov môžu objaviť problémy s močením, ktoré spôsobia ukladanie baktérií v močových cestách a vytvárajú tak prostredie pre vznik infekcie.

  • Plus jedna rada na nezaplatenie

Pri príznakoch infekcie močových ciest zachovajte chladnú hlavu. Telo si dokáže pomôcť veľmi dobre samo. Je len potrebné ísť mu naproti a podporiť hojivú silu organizmu. Poznajte silu D-manózy, nášmu telu prirodzeného monosacharidu, ktorý nežiaduce baktérie prirodzene vyprevadí z močových ciest. Pôsobí v našom tele veľmi šetrne a zabraňuje zachytávaniu baktérií na sliznici močových ciest a spôsobovaniu infekcie. Je čas začať opäť dôverovať svojmu telu tak, ako to robili generácie pred nami. Produkty vyberajte v lekárni svedomito, hľadajte D-manózu. Voľte to, čo je pre vás prirodzené.