Skvelé domáce pílingy pre tvár a telo

Skvelé domáce pílingy pre tvár a telo

Píling je dôležitou súčasťou starostlivosti o ženskú pleť. Prospieva pleti i celkovému zdraviu, pretože je prostriedkom stimulácie krvného obehu a lymfatického systému. Je výborným prostriedkom proti celulitíde. Na výrobu spoľahlivého a jednoduchého pílingu vám postačia suroviny ako morská soľ, trstinový cukor, drvené ovsené vločky, poprípade esenciálne oleje.

 

Aké sú zásady používania pílingu?
Vo všeobecnosti platí, že píling na tvár sa vykonáva dvakrát týždenne. Neplatí to pre suchú a citlivú pleť, kde je dostačujúci jeden píling týždenne. Pre telový píling platí rovnaké pravidlo, avšak pri celulitíde sa odporúča používanie špeciálnych pílingov minimálne raz denne. Nikdy nepoužívajte píling na podráždenú pokožku, pretože v tomto prípade píling narobí viac škody ako osohu.
 
Doma vyrobený píling je kvalitný a účinný. Neváhajte a pripravte si ho z dostupných surovín!
Domáci píling má viacero výhod. Viete, čo obsahuje, pretože zloženie závisí od vás. Je vyrobený z dostupných surovín, ktoré neobsahujú zbytočné chemické látky. Príprava je ľahká a jednoduchá. Na pleť ho aplikujete bezprostredne po príprave.
 
Inšpirujte sa našimi tipmi na výrobu skvelých pílingov:
 
1. Píling proti celulitíde
Na prípravu potrebujeme približne 100 gramov morskej soli, 2 polievkové lyžice olivového oleja a 1 čajovú lyžičku gélu z aloe vera. Pridáme esenciálne oleje podľa typu pleti. Vhodný je napríklad esenciálny olej zo škorice, ktorý je bojovníkom proti celulitíde. Všetky suroviny dôkladne rozmiešame a krúživými pohybmi nanášame na vlhkú pleť. Následne píling opláchneme a nanesieme telové mlieko.
 
2. Telový píling na suchú a citlivú pokožku
Zmiešame 5 lyžíc zomletých ovsených vločiek s čajovou lyžičkou mandľového oleja. Pridáme niekoľko kvapiek kamilkovej silice. Krúživými pohybmi nanesieme na pokožku a opláchneme.
 
Rýchle tipy pre domáci píling
Ak máte akútny nedostatok času, vyrobte si náhradný píling pridaním vhodných surovín napríklad do sprchového gélu (ideálny je v bio kvalite). Hodí sa napríklad trstinový cukor, morská soľ a káva. Nezabudnite na niekoľko kvapiek olivového, mandľového, prípadne obľúbeného esenciálneho oleja.
 
MIMI
Obrázok: freedigitalphotos.net, Michal Marcol