S Košicami blízko výhry

S Košicami blízko výhry

 Prvá tretina veľkého súboja s Košicami začala takticky z oboch strán a šancí veľa nebolo. Viac z hry mali v prvých minútach hostia. Mlynarovič, ani Deyal svoje šance ale nvyužili. Na rad prišli domáci hráči, ale Mertel spolu s Jakubom Ručkayom vo svojich neuspeli a po dvadsiatich minútach bolo 0:0.

Druhá časť hry sa niesla v aktivite domácich, ktorí zavreli Košičanov do v obrannom pásme a vynútili si presilovky. V nich mali tutovky Haring, Peško, znova Haring, po nich Melichárek a Jakub Ručkay, ale puk za Hyláka nedostali. V tretej z nich prišiel trest potom, čo sa do úniku dostal Haščák, a ten v pohode otvoril skóre. Rovnaký hráč mohol pridať aj druhý košický gól, ale tentoraz úspešný nebol.
 
V tretej tretine mohol okamžite z prvej šance zvýšiť Marcinko, ale Tomek bol na mieste. Havranom sa podarilo vzápätí vyrovnať, rovnako ako Košiciam v oslabení zásluhou Otčenáša. Vedenie na stranu domácich onedlho strhol Haring, ktorý sa pretlačil pred brankára a puk z jeho hokejky skončil v bráne. Rozhodnúť potom mal Mišura v prečíslení, ale Chylovu prihrávku pred prázdnou bránou poslal vedľa. V závere sa Kolníkov vyhodený puk od mantinela zvláštnym odrazom dostal k Mlynarovičovi, a ten dokázal prestreliť Tomeka a poslať duel do predĺženia. V ňom gól nepadol a už tretíkrát po sebe zápas havranov išiel do samostatných nájazdov a už tretíkrát v nich bol úspešnejší súper zásluhou Svitanu a Roberta Hunu.
 
ŠHK 37 Piešťany - HC Košice 2:3sn (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 45. Otčenáš, 48. Haring - 33. Haščák, 57. Mlynarovič, rozhodujúci nájazd Svitana
 
ŠHK 37 Piešťany: Tomek - Urban, Brňák, Drgoň, Filip, Cuník, Kolník, Hruška, Bučka - Stupka, Mertel, Melichárek, Ručkay J., Mišura, Ručkay H., Chylo, Peško, Haring, Otčenáš, Nemec, Saliji
 
HC Košice: Hylák - Kolba, Chovan, Macejko, Deyl, Takáč, Novák, Gmitter, Chovan - Jenčík, Marcinko, Novotný, Huna Ri., Huna Ro., Spilár, Pašek, Slovák, Haščák, Mlynarovič, Piatak, Svitana
 

Roman Sýkora, asistent trénera ŠHK 37 Piešťany: \"Na Košice sme si verili, chceli sme im oplatiť vysokú prehru. Obe mužstvá dobre korčuľovali. Boli sme v zápase aktívnejší, hrali sme presilovky, v ktorých sme ale paradoxne inkasovali. Chalani ukázali charakter, podarilo sa im otočiť stav, ale nešťastnou náhodou súper vyrovnal a v nájazdoch nakoniec vyhral.\"
 
Pavol Zúbek, asistent trénera HC Košice: \"Dnešný zápas sme začali s chuťou a dobrým pohybom. Mali sme prevahu v prvej tretine pretaviť do gólového vedenia, čo sa nám nepodarilo. V druhej tretine sme síce išli do vedenia, ale stálo nás to veľa síl. Tretiu tretinu sme si našou ľahkovážnosťou skomplikovali a museli sme doťahovať, čo sa nám podarilo a v nájazdoch sme nakoniec dokázali vyhrať.\"
 
 
(sd)