ROZHODNÚŤ SA MUSÍTE VY

ROZHODNÚŤ SA MUSÍTE VY

Možno aj vy uvažujete o tom, že by ste začali podnikať. Určite zvažujete viaceré veci, aby ste zistili, čo by bolo pre vás to najvýhodnejšie. V podstate máte dve možnosti, môžete začať podnikať prostredníctvom založenia živnosti. Táto možnosť je prijateľnejšia z hľadiska zriaďovacích výdavkov. Čo sa však týka daňového zaťaženia, je rovnaké ako pri daňovom zaťažení právnických osôb. Veľkou nevýhodou je, že vy ako fyzická osoba budete za svoje záväzky ručiť celým svojím majetkom. Preto je z tohto pohľadu určite výhodnejšie založenie obchodnej spoločnosti. Najčastejšími obchodnými spoločnosťami, ktoré sa v súčasnosti zakladajú je spoločnosť s ručením obmedzeným a akciová spoločnosť, ktorá je však vhodná pre kapitálovo náročnejšie firmy. V prípade založenia spoločnosti s ručením obmedzeným ručíte za svoje záväzky len do výšky svojho nesplateného vkladu.

Založenie spoločnosti s ručením obmedzeným je právne zložitý proces. Musíte vypracovať niekoľko dokumentov a prihlásiť spoločnosť na viacerých úradoch. Vyžaduje to trpezlivosť, ale aj určité skúsenosti, samozrejme dostatok času. Ak vás to odrádza, nemusíte byť smutní. Môžete sa obrátiť na niektorú zo spoločností, ktoré sa zaoberajú zakladaním obchodných spoločností na mieru. Ak sa na niektorú z týchto spoločností obrátite, máte po problémoch. Poskytnú vám kompletné poradenstvo pred, počas aj po založení firmy.

Jedným z najdôležitejších dokumentov pri založení obchodnej spoločnosti je v prípade viacerých spoločníkov spoločenská zmluva, s ktorej vypracovaním vám tiež zaiste pomôžu.
Čo musí obsahovať? :

- obchodné meno a sídlo spoločnosti
- určenie spoločníkov
- predmety podnikania, napríklad printmania.sk sa zaoberá predajom hp tonerov
- výšku základného imania a vkladu každého spoločníka
- údaje konateľov spoločnosti, ako aj spôsob, akým v jej mene konajú
- určenie správcu vkladu
- iné ďalšie náležitosti

Možno vám tieto riadky pomôžu k rozhodnutiu, akú formu podnikania zvoliť, prípadne ak už podnikáte a potrebujete zrealizovať zmeny v spoločnosti stačí sa obrátiť na odborníkov z Fontionel.sk.