Prvý mečbal zahodený, ide sa ďalej + hlasy po zápase

Hovorí sa, že posledný krok býva najťažší. Dokonale sa to potvrdilo v dnešnom zápase, v ktorom mali domáci prvú možnosť na ukončenie série. Úvod zápasu bol opatrný z oboch strán, potom ale prišla hrubá chyba piešťanskej obrany a Pucher sám pred brankárom Tomekom nezaváhal a otvoril skóre. Domácim tento moment zviazal ruky a neboli schopní si vyprodukovať žiadnu lepšiu šancu, a keď nedokázali využiť ani päťminútovú presilovku, prišiel trest v podobe gólu. Spolu so záverečným klaksónom sa dokázal v presilovke po Troligovej prihrávke presadiť Kubus a zariadil hosťom upokojujúci náskok.
Od druhej tretiny sa tak mohli Prešovčania zamerať na dôslednejšiu obranu a vyrážať do rýchlych protiútokov. Domácim sa však vôbec nedarilo, nedokázali využiť ani jednu svoju presilovku. V hre ich však držal Tomek, ktorý chytal v dobrej forme a dokázal zneškodniť niekoľko dobrých príležitostí hostí.
Až v tretej tretine sa domáci trocha prebrali, keď sa v presilovke Konečný ocitol sám pred Palkom, ale netrafil bránu. Po ňom sa nedokázali presadiť ani Pupák s Rybárikom a nakoniec ani samotný Konečný, ktorý mal zo dve ďalšie dobré príležitosti. S pribúdajúcim časom museli domáci otvoriť obranu a Prešovčanom sa tak naskytlo niekoľko príležitostí na rýchly brejk, ale Tomek bol pozorný. Keďže ani Piešťany už gól nedali, hostia si vybojovali dôležité druhé víťazstvo vo finálovej sérii a pozrú sa tak ešte raz domov.

Milan Klement, tréner ŠHK 37 Piešťany:
Zápas sme začali celkom dobre, asi okolo piatej minúty však nastala prvá chyba, z ktorej potom prišiel gól a Prešov sa dostal na koňa. Po dvoch nevyužitých presilovkách sme potom v oslabení dostali druhý gól a bolo po zápase. Dnes bol Prešov jasne lepším tímom, lepšie korčuľovali, vyhrávali osobné súboje, tlačili sa viac pred bránu. My sme mali pár šancí, ale keď aj niečo prešlo pred bránku, nedokázali sme dať gól. Možno sa chlapci zľakli toho, že to dnes môžu ukončiť, a možnože to už v hlave mali vyhraté, ale tých šesťdesiat minút sa musí odmakať. Dnes sa to nestalo, som nespokojný s výkonom, ale verím, že v ďalšom zápase to bude lepšie.

Peter Křemen, tréner HC Prešov 07:
V prvom rade chcem povedať, že sme zápas zvládli, lebo Piešťany chceli dnes vyhrať, čo sa im dnes našťastie nepodarilo, Veľmi dobrý výkon podal náš brankár Palko. Naša defenzíva bola dnes pozorná, sme veľmi radi, že sme vyhrali, znížili stav série na 2:3 a všetko je ešte otvorené.

 

(sd)