Prírodné tipy pre krásne oči

Prírodné tipy pre krásne oči

 Zamysleli ste sa niekedy nad tým, aké máte vo svojich rukách dary? Jedným zo vzácnych pokladov sú ľudské oči. Vďaka nim vidíme všetku krásu tohto sveta. Môžeme obdivovať majestátne kopce, dívať sa do očí milovanej osoby alebo sa venovať čítaniu. Ľudský zrak je jedným z najdôležitejších ľudských zmyslov. Povinnosťou každého človeka je príkladne sa oň starať.

Dnes vám prezradíme niekoľko tipov pre krásny pohľad. Poradíme vám, ako sa prírodnými prostriedkami zbaviť opuchnutých očí po prebdenej noci. Ponúkneme vám tipy, ktoré eliminujú tmavé kruhy pod očami. Pridáme niekoľko jednoduchých cvičení pre oči, ktoré neustále pozerajú do počítača.

Skôr ako navštívite lekára, zamyslite sa nad vašou životosprávou. Má vaše telo dostatok potrebných vitamínov nevyhnutných pre správny zrak? Dodávate organizmu pravidelne a v dostatočnom množstvo vitamíny A, B, C, D a E? V prípade zápornej odpovede učiňte čo najskôr nápravu. Ak sú problémy očí krátkodobé, vyskúšajte nasledovné rady.

 
Rýchla pomoc pre krásny pohľad

Veľmi účinné sú obklady na oči. Do nádobky s vodou nakvapkajte 3 kvapky ricínového oleja. Do vody namočte vatové tampóny a nechajte ich pôsobiť 20 minút na viečkach.

 
Ako sa zbaviť tmavých kruhov pod očami?

Prvou zbraňou je uhorková šťava. Bavlnené tampóny namočte na 2 minúty do čistej uhorkovej šťavy a priložte ich na tmavé kruhy pod očami a na viečka.

Doba pôsobenia je 15 minút. Kúru aplikujte viacero dní. Výsledky vás príjemne prekvapia. Používajte domáce chemicky neošetrené uhorky. V prípade, že nemáte túto možnosť, nakúpené uhorky poriadne umyte.

Kruhov pod očami sa zbavíte aplikovaním jednoduchej masky po dobu jedného týždňa. Zmiešajte 1 čajovú lyžičku paradajkovej drene, štipku prášku z kurkumy, ½ lyžičky šťavy z limetky a lyžicu múky. Vytvorenú pastu naneste jemne na viečka a tmavé kruhy pod očami. Doba pôsobenia je 30 minút. Odstráňte vlhkými bavlnenými tampónmi. Pokožku ošetrite krémom na okolie očí.

 
3 tipy pre opuchnuté a unavené oči

1. Rozkrojte surový zemiak na polovicu a polovičky položte na oči. Relaxujte 20 minút. Nezabudnite na príjemnú relaxačnú hudbu a upokojujúcu vôňu aromatického oleja. Vhodný je éterický olej z bazalky, borovice, cédra alebo citrónu.

2. Vatové tampóny namočte do mlieka a priložte na očné viečka na 15 minút.

3. V studenej vode rozmiešajte niekoľko kvapiek vitamínu E. Do vody namočte vatové tampóny na dobu 5 minút. Potom ich priložte na oči v trvaní 20 minút.

 
Rady pre tých, ktorých hlavným pracovným nástrojom je počítač

 

  • Profesií, ktoré využívajú výdobytky najmodernejších technológií, neustále pribúda. Počítače nám uľahčujú prácu. Na druhej strane škodia ľudskému zraku. Ako pomôcť svojim očiam a udržať si zdravý zrak do neskorého veku?
  • Po polhodine práce sa zadívajte na vzdialený predmet a niekoľkokrát zažmurkajte. Chybou ľudí pracujúcich za počítačom je „zabúdanie na žmurkanie“. Nepravidelné žmurkanie spôsobuje nedostatočné zvlhčovanie oka.
  • Čo poviete na očné cvičenia? Je to veľmi jednoduché. Najskôr niekoľkokrát zažmurkajte. Potom zatvorte oči a hýbte očami v smere hodinových ručičiek a opačne. Dôležité je správne a pravidelné dýchanie.
  • Pri únave očí skúste nasledovný trik. Šúchajte dlaňami o seba, aby sa rozohriali. Teplé dlane priložte na oči. Klasickou pomocou je studená voda. Osvieženie studenou vodou môže byť však problémom pre nalíčené ženy. Tento trik oceníte najmä pri aplikovaní v pohodlí domova.

 
Chôdza a zdravý zrak?

Neprichádza vám na um vysvetlenie spájajúce chôdzu a zdravý zrak? Pravda je taká, že tieto pojmy spolu súvisia, pretože počas chôdze sa zvyšuje prívod krvi do očí. Okrem toho svižná prechádzka prospeje celému telu.


(-m-)