Pozor na tieto chyby v hygiene. Neprospievajú vášmu zdraviu ani kráse

Pozor na tieto chyby v hygiene. Neprospievajú vášmu zdraviu ani kráse

Odmalička svoje deti učíme, aké je dôležité čistiť si pravidelne zuby a umývať si ruky po návšteve toalety či nákupného strediska. Avšak sami robíme v tomto smere mnoho chýb, ktoré nás neraz stoja zdravotné problémy alebo sabotujú našu krásu. Na čo si dať v tomto smere pozor?

  • Zubnú kefku treba pravidelne meniť

Hoci je toto pravidlo jedno z najznámejších, mnohokrát na výmenu kefky po troch mesiacoch používania zabúdame. Okrem toho treba kefku vymeniť vždy, keď prekonáme infekčné ochorenie, ako napríklad chrípku.

  • Vatové tyčinky nie sú pre uši tým pravým

Hoci sú vatové tyčinky určené na čistenie uší, nie sú najlepšou voľbou. Pri nesprávnom používaní spôsobia „zatlačenie“ mazu do ucha, čo môže v dlhodobejšom horizonte spôsobiť infekcie. Na čistenie uší používajte preto radšej kúsok vaty alebo vatového tampónu a s čistením to nepreháňajte, lebo aj to škodí!

  • Pozor na kľučky na verejných toaletách

Hoci môžu verejné toalety na pohľad vyzerať čisto, sú semeniskom baktérií. Veľmi dôležité je teda po použití toalety dôkladne si umyť ruky, vysušiť ich papierovým obrúskom a potom papierovým obrúskom chytiť kľučku na dverách, pretože je plná baktérií.

  • Aj veľa vody a mydla škodí

Nadmerné kúpanie a sprchovanie spôsobuje vysúšanie pokožky. Platí to aj pre používanie mydiel a sprchových gélov. Ak máte potrebu sprchovať sa dva razy denne, preferujte radšej čistú vodu, pretože všetkého veľa škodí. Platí to aj pre hygienu intímnych partií. Poprípade si zvoľte mydlo z prírodných ingrediencií, ktoré je k pokožke šetrné.

  • Baktérie sú aj na ovládačoch či počítačovej klávesnici

Radi niečo chrumkáte pri práci na počítači? Potom si koledujete o problémy, pretože klávesnica počítača je jedným z najšpinavších miest vo vašom byte či v kancelárii. Platí to aj pre mobily a ovládače od televízora. Nezabudnite im teda dopriať pravidelné čistenie!

  • Aj dámske hygienické potreby treba správne zlikvidovať

Napriek tomu, že na verejných toaletách sa často stretávame s upozornením, aby sme nehádzali použité menštruačné vložky či tampóny do toalety, mnoho žien to urobí. A ak aj náhodou nie, potom tieto použité dámske hygienické potreby hodí ledabolo do koša namiesto toho, aby ich dôsledne zabalili do papierových vrecúšok alebo novinového papiera. Dajte si na to pozor, pretože je to nezodpovedné k ľuďom i prírode!


-w-