Pomôžeme vám s výberom zásnubného prsteňa

Pomôžeme vám s výberom zásnubného prsteňa

Žiadosť o ruku je začiatok spoločnej cesty dvoch zaľúbencov. Pre mnohých mužov je ale príprava zásnub a výber samotného zásnubného prsteňa náročný a častokrát je toto dôvod, prečo so zásnubami dlhšie čakajú. Ak ale plánujete požiadať svoju partnerku o ruku, pomôžeme vám s výberom zásnubného prsteňa.

Aký kov vybrať?

Zásnubné prstene sa vyrábajú v rôznych prevedeniach a hlavne z rôznych kovov. Práve výber toho správne kovu, materiálu by ste mali riešiť najskôr. Ak vaša partnerka nosí šperky z bieleho zlata, potom by ste mali zásnubný prsteň hľadať v ponuke štýlových zásnubných prsteňov z bieleho zlata. Ak si nie ste istý, z akého kovu nosí šperky vaša partnerka, odporúčame vám nazrieť do šperkovnice. Každá žena chce, aby jej zásnubný prsteň ladil s ostatnými šperkami, ktoré nosí.

Správna veľkosť

Ak máte vybratý kov, teraz nasleduje výber veľkosti. Správna veľkosť zásnubného prsteňa je veľmi dôležitá. Úpravy o veľkosť sú možné, avšak je to zásah do prsteňa a určite nechcete upravovať veľkosť, akonáhle požiadate svoju partnerku o ruku. Ak ste kupovali partnerke luxusné diamantové prstene a nosí ich, s veľkosťou nebudete mať problém. Ak ale neviete veľkosť, skúste vziať zo šperkovnice prsteň, ktorý partnerka nosieva a v klenotníctve vám dokážu zistiť akú veľkosť vaša partnerka nosí.

Luxusná krabička

Nezabúdajte aj na krabičku, v ktorej bude prsteň. V klenotníctve vám pravdepodobne ponúknu luxusnú krabičku, ale ak nie, informujte sa a pýtajte si luxusnú krabičku. V tomto prípade aj na krabičke záleží.

Výber zásnubného prsteňa riešte v dostatočnom predstihu, najmä, ak plánujete si dať prsteň vyrobiť na mieru. Výroba nejaký čas trvá a ak máte naplánovanú žiadosť o ruku na konkrétny dátum, skoré objednávanie je v tomto prípade dôležité. Pri výbere je potrebné poznať aj štýl šperkov, ktoré vaša partnerka preferuje. To ľahko zistíte nahliadnutím do šperkovnice.