Počasie ideálne na sveter: Ako kombinovať dámske svetre?

Počasie ideálne na sveter: Ako kombinovať dámske svetre?

Občas nám padne ťažko odložiť zo skrine všetky krásne a farebné letné šaty a sandále. Väčšinou však len do momentu, keď si uvedomíme, že to konečne prišlo! Sweater weather, teda svetrové počasie, ktoré v móde odomyká nespočetné možnosti vrstvenia a kombinovania tých najpohodlnejších kúskov.

Priznajte sa, kto by nemiloval mäkučké pletené svetre v rôznych odtieňoch, s hygge vzormi, s gombíkmi či bez, dokonca také s veľkým obrázkom, ktoré budú dominovať celému outfitu? Jesenná móda pre ženy je skvelá, poskytuje možnosti vrstvenia ako žiadna iná a je v nej dovolené všetko, tak nechajte svoju fantáziu vyblázniť sa!

Dámske svetre, najobľúbenejší kúsok naprieč rokmi

Niet sa čomu čudovať, dámske svetre sú naozaj milované ženami naprieč celým svetom už niekoľko desaťročí. Do módy prišli prakticky hneď po tom, ako z nej vyšli veľké nepohodlné šaty a svoje miesto v našich šatníkoch si udržali už, zdá sa, natrvalo.

Túto sezónu určite nešliapnete vedľa, ak budú vášmu jesennému šatníku dominovať cool mäkučké svetre. Ešte stále sa na vrchole držia aj krátke crop svetríky do pása s predĺženými rukávmi. Túto sezónu sú to však hlavne pásiky, pásiky, pásiky – čierne na bielom, biele na čiernom či dúhové, trendy budete vo všetkom.

Na scénu sa počas prechodnej sezóny vrátili aj jednoduché jednofarebné roláky z príjemných materiálov, napríklad bordové či krémové, no aj stálice vo farbách ako biela a čierna. Jeden prvok je tiež späť – široké rukávy. Zdá sa, že čím širšie rukávy na dámskom svetri si túto jeseň oblečiete, tým viac zaujmete hneď na prvý pohľad. Jednoducho dosiahnete želaný wow efekt, a to len vďaka jednému módnemu kúsku.

Zdroj foto: cropp.com

Chcelo by to niečo navrch

Aj vrstvenie s bundami môže byť zábavné a vyzerať moderne. Dokazujú to tohtoročné medzisezónne dámske bundy, ktoré priam kričia, aby ste ich vo svojom šatníku hravo skombinovali s ostatnými kúskami. Čo poviete na bomberu, koženku či nestarnúci denim?

Správne, všetky tieto kúsky dominujú v rebríčkoch predajnosti aj počas tejto sezóny, sú však okorenené tou správnou dávkou trendov z roku 2023. Nechýbajú na nich detaily ako veľké vybíjané gombíky a opasky, visiace zipsy alebo prvky pripomínajúce futbalové mužstvo zo strednej školy v USA.

Pre tie viac zimomravé sú tu stále dobre padnúce prešívané bundy, známe aj ako puffer jackets. Výborne sa kombinujú a poslúžia ráno na zahriatie aj vtedy, ak bude cez deň teplo a ako spodnú vrstvu zvolíte tenšie oblečenie. Aj na puffer jackets nájdete zaujímavé symboly z Ďalekého východu. Zdá sa, že jing a jang a kreslené draky sú presne to, čo váš jesenný prechodný šatník bude túto sezónu potrebovať.


Zdroj foto: cropp.com

Dobre padnúce džínsy sú zlatým klincom

Aj spodok šatníka si žiada vašu pozornosť. Čo je lepší prechodný kúsok ako dámske džínsy? Presne tak, máločo, preto by ste mali staviť na moderné pohodlné nohavice. Džínsy prešli poriadnou revolúciou a namiesto pevných pracovných nohavíc, akými boli kedysi, je z nich dnes univerzálny a pohodlný kúsok.

Nespochybniteľným hitom sú opäť cargo džínsy. Mnoho veľkých vreciek, mierne rozšírený strih a voľné, pohodlné šitie v páse, ktoré nikde netlačí. Nečudo, že prišli späť do módy, čoraz viac uprednostňujeme pohodlie a štýl nad ostatným vlastnosťami módy. Dobre padnúce dámske džínsy vedia dodať celému jesennému outfitu nádych nedbalosti a zdravého sebavedomia. Tak poďte do toho!

Zdroj foto: cropp.com