Piešťanci znova na stupňoch víťazov.

Piešťanci znova na stupňoch víťazov.

 Žiacky FIS Kids Cup v lyžovaní na tráve pokračoval v talianskom Bellune druhými pretekmi. Lyžiari z piešťanského klubu Remas si z nich priviezli päť medailových umiestnení, keď štyrikrát obsadili druhé a raz  tretie miesto.

Najbližšie k prvému miestu mal Adam Masár, no hoci mal v druhom  kole slalomu najrýchlejší čas, celkovo mu to stačilo medzi staršími žiakmi iba na druhé miesto. Rovnaké umiestnenie dosiahol aj v obrovskom slalome. V kategórii mladších žiakov obsadil Alex Jánoška tiež dve druhé miesta, ale vo svojej kategórii stále vedie celkovú súťaž. Mladšia žiačka Vanesa Drahovská skončila v slalome tretia a v obrovskom slalome štvrtá. V celkovom poradí svetového pohára FIS žiakov je po dvoch pretekoch Alex Jánoška prvý,  Adam  Masár druhý a Vanesa Drahovská tretia.

„Naše umiestnenia sú veľmi cenné, pretože sa súťažilo na veľmi suchej a tvrdej trati, ktorá dokonale preverila kondíciu a technickú zručnosť všetkých lyžiarov“ povedal nám na okraj pretekov v  Bellune piešťanský tréner Ľubomír Masár.

 

(na)

 

Na snímke je  Alex Jánoška

 

Foto: Ľ. Masár