Organizujete rozlúčku so slobodou? Na toto si dajte pozor!

Organizujete rozlúčku so slobodou? Na toto si dajte pozor!

Zorganizovať rozlúčku so slobodou pre nevestu sa môže zdať ako poriadna zábava. Opak je však pravdou, ľudia sme rôzni a počítajte s tým, že nevestine kamarátky môžu mať rôzne povahy. Obrňte sa teda trpezlivosťou a snažte sa nad všetko povzniesť kvôli neveste.

Kto organizuje
Rozlúčku so slobodou by mala zorganizovať blízka osoba neveste. Môže to byť kamarátka, sestra či kolegyňa. Hlavne, nech nevestu pozná dokonale a vie odhadnúť jej požiadavky. Už tu môže nastať prvý problém, lebo hocikto môže mať pocit, že je neveste dostatočne blízky. V tomto prípade je vhodné, aby nevesta organizovaním svojej rozlúčky poverila niekoho konkrétneho. V každom prípade by mal byť tento „žúr“ pre nevestu prekvapením.

Pozor na finančný status zúčastnených
Rátajte s tým, že nevestine priateľky môžu byť z rôznych vrstiev. Ak vám príde objednanie limuzíny či welnes pobytu pre ňu ako samozrejmosť a stojí vás to pár eur, pre niekoho to môže znamenať aj tretinu výplaty. Vyberajte aj podnik podľa priemernej finančnej situácie každej zúčastnenej. Budú sa tak všetci dobre cítiť.

Požiadavky nevesty na prvom mieste
Berte do úvahy v prvom rade požiadavky nevesty. Ak má obľúbený podnik, túži po striptérovi, alebo si to predstavuje len ako pokojnú večeru, vyjdite jej v ústrety v každom smere. V prvom rade sa musí ona dobre cítiť a ostatní by sa mali prispôsobiť. Tiež myslite na to, že nevesta by nemala nič platiť. Ona vás pozýva na svadbu, vy by ste mali zaplatiť toto ostatné.

Vyostrené konflikty berte s rezervou
Ak chcete neveste pripraviť prekvapenie aj s ostatnými priateľkami, pripravte sa na to, že názory sa vám budú značne rozchádzať. V prípade, že sa medzi sebou poznáte, máte šťastie. Horšie však je, ak sa rozlúčky zúčastnia aj osoby, ktoré sa medzi sebou nepoznajú. Pripravte sa na to, že nemusia s výberom podniku či formy zábavy súhlasiť a na rozlúčku preto nebudú chcieť prísť. Vtedy sa oplatí ustúpiť a nájsť iné riešenie, ktoré bude vyhovovať aspoň väčšine.

Je úplne jedno, či rozlúčku priamo organizujete, alebo ste len pozvaná ako hosť. V oboch prípadoch platí, že nevesta je prvoradá a ak vám aj niečo nevyhovuje, vašou úlohou je povzniesť sa nad to a urobiť radosť samotnej neveste. Všetky konflikty či hádky, ktoré sú s organizovaním rozlúčky spojené, by mali zostať v úplnej tajnosti pred nevestou. Bola by z toho iba nešťastná a na rozlúčke nervózna.

Autor: Janka R.