Odzbrojte narcistu

Odzbrojte narcistu

Behary, Wendy
Odzbrojte narcistu

Komunikácia, empatia, stratégia
Preklad Müller, Ivo
16,90 €, 240 str., brošňa.
Vydalo vydavateľstvo PORTÁL

Iste ste sa niekedy stretli s človekom, ktorý sa chová arogantne, bez pochopenia druhých, alebo neustále dáva najavo, že je tá najlepšia superhviezda na svete. Tieto prejavy sa vyskytujú u ľudí s narcistickou poruchou osobnosti a je veľmi zložité s nimi vychádzať. Napriek tomu sa o to musíme pokúšať, napríklad keď sa narcisticky správa naša kolegyňa alebo vedúca. Hoci nás takýto vzťah frustruje, musíme nájsť spôsob, ako s narcistickým človekom komunikovať a ako vzťah s ním prežiť.

Táto kniha je praktickým sprievodcom, ktorý nás prevedie zvládaním vzťahu s človekom s narcistickou poruchou osobnosti. Áno, môžeme sa snažiť dotknutú osobu ignorovať, ale to nám veľmi nepomôže. Autorka ponúka techniky efektívnej komunikácie a ukazuje, ako sa nenechať zahnať do pasce. Otvára tiež tému spolužitia s narcistickým partnerom, ktorá má často v pozadí spoluzávislosť a ktorá môže mať veľmi negatívny vplyv na deti. Ukazuje, ako človeku s narcistickou poruchou nastaviť hranice a dať najavo, aké správanie nebudete akceptovať. Knihu sprevádzajú početné príklady z praxe.

Wendy Terrie Behary založila a riadi Centrum kognitívnej terapie New Jersey. Podieľa sa aj na vedení Inštitútu schématerapie. Vo svojej terapeutickej praxi sa špecializuje na narcizmus a vysoko konfliktné pary.