Odhalené: Chelsea najlepším tímom na svete

Odhalené: Chelsea najlepším tímom na svete

Londýnska Chelsea je najlepším tímom na svete, zatiaľ čo Real Madrid je na siedmom mieste a Manchester United dokonca až na 19. mieste. To vyplýva z výsledkov hodnotenia Medzinárodnej federácie futbalovej histórie a štatistík – organizácie, ktorá je uznávaná a podporovaná, avšak nie spájaná s, FIFOU.
Najnovšie hodnotenia organizácie, berúce na ohľad obdobie medzi marcom 2012 a februárom 2013, prišlo s výsledkami, ktoré vypadajú poniekiaľ bizarne. Šampiónom sa stal klub Barclays Premier League Chelsea, druhé miesto obsadilo Atletico Madrid a na tretej priečke skončil Bayern Mníchov. Zemiaková medaila v rebríčku patrí brazílskemu Corinthians, zatiaľ čo Barcelona je až piata.
Hodnotenie zahŕňa výsledky z národných ligových zápasov, kontinentálnych a medzikontinentálnych súťaží a najdôležitejších národných pohárov. Kluby potom obdržali určitý počet bodov závisiaci od úrovne súťaže. Remíza v národnom ligovom zápase je hodná dvoch bodov, za výhru tím obdrží až štyri body. V Lige majstrov kluby obdržali sedem alebo štrnásť bodov, rovnako je hodnotená remíza a výhra na Majstrovstvách sveta vo futbale klubov.
Manchester je spolu s Celticom na 19. priečke, nasledovaný Liverpoolom na 25. mieste, Tottenhamom na 37. a Arsenalom na 50. mieste. Zjavne dobré futbalové výsledky najpopulárnejšieho futbalové klubu na svete Manchestru United tak nie sú pri širšom pohľade až také dobré.
Momentálne môžu diabli dohnať stratu na Chelsea víťazstvom v Lige majstrov nad Realom Madrid a zároveň tak vyradením španielskeho súpera z európskej súťaže.
Autor: Juraj Mička
Zdroj: dailymail.co.uk