Ochrana pre váš mobil: Predĺžte telefónu životnosť a urobte z neho štýlový doplnok

Ochrana pre váš mobil: Predĺžte telefónu životnosť a urobte z neho štýlový doplnok

Zadovážili ste si nový smartfón? Gratulujeme vám, dajte naň pozor. Ako ho udržať v bezpečí, aby mu nič nehrozilo? Stavte na ochranné prostriedky – puzdrá, kryty alebo obaly.

Obaly na mobil chránia vás telefón pred poškriabaním a iným poškodením. Robia mobil odolnejším voči vonkajším vplyvom a uľahčujú manipuláciu s ním. Okrem ochrannej funkcie však plnia aj estetickú úlohu.

Kryt ako vyjadrenie vášho štýlu

Puzdro alebo kryt plní primárne ochrannú funkciu, avšak, dokonale sa zhostí aj úlohy estetickej. Vyberať si môžete zo stoviek rôznych dizajnov, materiálových prevedení, typov a potlačí. Váš telefón tak môže zakaždým dostať novú vizáž, bez toho aby ste do tejto zmeny investovali stovky eur. Nehovoriac o tom, že obal na mobil môže byť aj originálnym darčekom k narodeninám, výročiu alebo k životnému jubileu.

Ako si vybrať ten správny typ?

Na trhu existuje naozaj množstvo obalov na telefón. Čo by ste však rozhodne nemali podceniť, je výber tej správnej veľkosti – zvoľte vždy typ, ktorý prislúcha modelovej rade vášho telefónu. Originálne obaly používateľovi zaistia dokonalý komfort. Ak si vyberiete kryt pre váš typ telefónu, nemusíte sa báť toho, že by ste ho počas samotného používania museli z puzdra alebo obalu vyťahovať. Kryty pre konkrétny typ telefónu majú prispôsobené výrezy na ovládacie prvky, aby ste mali neustále k dispozícii kameru, reproduktory i otvor pre nabíjanie.

Flip case puzdrá alebo zadné kryty?

Vyberte si podľa potreby! Najčastejšími typmi sú flipové alebo knižkové puzdrá, obľúbené sú aj silikónové kryty v jednofarebnej verzii. Klasické zadné kryty chránia hlavne zadnú časť telefónu a patria k akejsi základnej výbave každého telefónu. Puzdro ochráni pred znehodnotením a prípadným poškriabaním aj najcitlivejšiu časť telefónu – jeho dotykový displej. Flip case puzdrá uprednostnia používatelia, ktorí dbajú na bezpečnosť svojho mobilu a nevadí im neustále otvárať puzdro telefónu. V originálnom flipovom puzdre mobil pekne drží, a preto sa majiteľ nemusí báť, že by mu z neho vypadol. Nájdete ho vo viacerých, prevažne elegantných variantoch.

Spevnenie telefónu? Zadovážte si kryt

Ak je pre vás dôležitá najmä zadná konštrukcia telefónu, zadovážte si zadné kryty alebo obaly. Tie chránia zadnú časť telefónu pred poškriabaním, spevňujú jeho konštrukciu a uľahčujú manipuláciu s ním. Výhodou zadného krytu je, že v prípade potreby máte klávesnicu mobilu neustále poruke. Ideálne riešenie pre tých, ktorí používajú telefón doslova „za pochodu“ a na vybavovanie všetkého majú len jednu ruku.

Akú ochranu si teda zvoliť?

O tom, že ochranné alebo bezpečnostné prvky pre váš telefón sú v dnešnej dobe nevyhnutnosťou, nemusí byť ani reč. Obaly, puzdrá alebo kryty na mobily berte ako malú investíciu s veľkým potenciálom. Ušetríte vďaka nej prostriedky, ktoré by ste inak museli vynaložiť na opravu alebo kúpu nového mobilného zariadenia. Výber ochranného prvku podriaďte vašim preferenciám. Niekomu stačí zadný kryt, ktorý presahuje cez hrany mobilu, čím čiastočne chráni aj citlivú prednú časť, iný chce staviť na istotu – puzdro, ktoré zakrýva a spoľahlivo chráni aj prednú časť telefónu. Vyberať si môžete z „nezničiteľných“ verzií, elegantných kožených typov alebo praktických, univerzálnych silikónových variantov. Je len na vás, aký dáte vášmu telefónu šat!