Nymburk: Zlatá slovenská nedeľa

Nymburk: Zlatá slovenská nedeľa

 

Pojem „zlatá nedeľa“ je známy predovšetkým z obchodného prostredia. Tá tohtoročná bude 23. decembra. Slovenskí nohejbalisti už majú zlatú nedeľu za sebou. Stalo sa tak 9. decembra, keď sa v českom Nymburku stali trojnásobnými majstrami sveta.
 
V konkurencii nohejbalistov z dvoch desiatok štátov celého sveta vyhrali Slováci všetky tri súťaže - prví boli v singli, dvojiciach i trojiciach.
Šampionát si nenechal ujsť ani priekopník piešťanského i slovenského nohejbalu Miloš Fabian z Piešťan. Jediný Slovák, ktorý sa môže pochváliť členstvom v Sieni slávy československého nohejbalu, sledoval triumf našich v televízii. „Som šťastný, že sme dokázali celému svetu nadvládu v tomto športe. Všetky tri finálové zápasy zvládli naši chlapci bez straty setu,“ vyjadril Fabian svoje pocity hneď po skončení šampionátu.
 
Škoda, že Piešťany, ktoré v minulosti dlhé roky vládli slovenskému nohejbalu, dnes nemajú zastúpenie ani v najvyššej súťaži, nieto ešte v mužskej reprezentácii. „Chlapcom sa nechce cestovať za súpermi na východ republiky, čo je finančne i časovo náročné. Preto dali radšej prednosť štartu v západnej skupine druhej ligy, kde majú súperov z okolia. Je to škoda, pretože v zápasoch najvyššej súťaže mali možnosť konfrontovať svoju výkonnosť s reprezentantmi, medzi ktorými boli i viacerí majstri sveta,“ dodala piešťanská nohejbalová legenda.
 
(na)