Nový druh dobrodružstva v Žiline!

Nový druh dobrodružstva v Žiline!

(26. august 2014) Skúste si predstaviť, že sa ocitnete v tmavej miestnosti. Dostanete len pár inštrukcií, za vami sa zatvoria dvere a počujete zamknutie zámky. A pred vami stojí úloha – dostať sa von. Fenomén takzvaných „room escape hier“ (únik z reálnej miestnosti v limitovanom čase) dorazil aj do Žiliny, dnes tu fungujú už dve takéto miestnosti, na Slovensku je ich niekoľko. Sú obľúbené v každom väčšom meste po celom svete. Každá izba je iná, odlišujú sa konceptom hry a kvalitou.

Vyslobodenie sa z izby najskôr fungovalo ako obľúbená počítačová hra. Potom však počítačovým expertom z kalifornského Silicon Valley napadlo, že by sa táto zábava dala preniesť aj do reality. V roku 2006 preto vytvorili izbu plnú hlavolamov. Približne rovnakom čase začali vznikať podobné miestnosti aj v Japonsku, Číne, na Taiwane či v Hongkongu.

Najnovšia escape room sa práve otvára v centre Žiliny na Mydlárskej ulici pri Mariánskom námestí. Volá sa The Room, chváli sa vysokou obťažnosťou a už niekoľko mesiacov úspešne funguje aj v Bratislave.

Je to nová inteligentná zážitková hra, ktorú môže hrať 2 až 5 ľudí. Zároveň je výzvou pre vaše schopnosti, logické myslenie či improvizáciu. Cesta von z tajomnej miestnosti vedie cez riešenie rôznych úloh, hádaniek, získavanie kódov a číselných zámkov. Môžete ich nájsť kdekoľvek v miestnosti.

„Je to dobrodružstvo. Neviete, kde presne ste. Je prítmie a na začiatku netušíte, ako sa dostať z izby von. Bol som tam so sestrou, frajerkou a švagrom. Keď sme dali hlavy dokopy, tak to šlo. Je to aj adrenalín. Keď neviete ako ďalej, k dispozícii sú aj nápovedy,“ prezradil Žilinčan Braňo Prieložný, ktorý si už túto hru zažil na vlastnej koži.

Ak chcete, aby sa váš útek podaril, musíte sa okrem vlastného rozumu spoľahnúť na tímovú spoluprácu. K dispozícii máte zopár stôp a indícii, stačí sa dobre poobzerať po miestnosti. The Room je ideálne miesto aj pre tímbildingy. Hru pripravil tím psychológov. Rovnaký tím vytvoril inú verziu tejto hry v Bratislave, ktorú si už vyskúšali stovky skupín.

„The Room nie je len pre mladých alebo dospelých. Sú vítané aj väčšie deti od 10 rokov. Hodina strávená spolu, naplno a pri spolupráci je pre deti aj rodičov často úplne nový zážitok. Deti naň možno nikdy nezabudnú a rodičia zažijú prekvapenie – z toho, že deti dokážu viac, než si mysleli,“ povedal psychológ Róbert Čierňava, jeden z tvorcov hry The Room v Žiline.

Hru v Žiline môže hrať 2 až 6 ľudí, trvá 70 minút. Cena pre jednu skupinu je 39 eur. Pri objednávke do 7. septembra 2014, platí špeciálna zľava 29 eur! Všetky informácie na www.theroom.sk
Facebook: www.facebook.com/roomslovakia