Neviete si poradiť s jemnými vlasmi? Možno ste nevyskúšali tieto triky

Neviete si poradiť s jemnými vlasmi? Možno ste nevyskúšali tieto triky

O tom, že jemné vlasy vyžadujú používanie šampónov, ktoré ich nezaťažia alebo vhodný účes, vieme všetky. Urobiť však môžeme oveľa viac.

1. Farba na vlasy ich spevní
Moderné farby na vlasy sú veľmi kvalitné. Vlas obalia a vďaka farbe sú vlasy nadýchanejšie a ľahšie sa upravujú. Kvalitné farby sú pre jemné vlasy skôr pozitívom ako negatívom. Objem zväčšujú hlavne svetlé odtiene farieb. V každom prípade sa poraďte so skúseným kaderníkom. Vhodný je aj melír.

2. Aspoň niekedy im doprajte prírodný šampón
Dve domáce vajíčka rozmiešajte v teplej vode (cca pol šálky). Vajíčka s vodou dôkladne rozšľahajte vidličkou a krúživými pohybmi naneste na pokožku a po celej dĺžke vlasov. Nechajte pôsobiť aspoň 10 minút a zmyte vlažnou vodu.

3. Využívajte prostriedky na objem
Ešte pred fénovaním (preferujte studený vzduch) naneste na korienky vlasov prostriedok na objem alebo penové tužidlo. Penové tužidlo je azda najlepšou voľbou pre jemné vlasy. Navyše ho možno použiť na suché i mokré vlasy. Následne vlasy sušte pomocou kefy od korienkov až po končeky. Výborné je tiež fénovanie v predklone. Pozor dávajte na množstvo použitých stylingových prípravkov. Ak ich použijete veľa, vlasy zbytočne zaťažia. Absolútne nevhodné pre jemné vlasy sú gély či vosky na vlasy.

4. Aj strava zohráva podstatnú rolu
Hoci sú jemné vlasy aj záležitosťou genetiky, správnou stravou im možno pomôcť. Do jedálnička zaraďte potraviny bohaté na vitamín C (ovocie a zelenina), nenasýtené tuky (panenské oleje, morské ryby) a proteíny. Pravidelne jedzte rozličné druhy orechov, semien a tiež nezabúdajte na vajíčka a strukoviny.

5. Pomoc ponúka i príroda
Okrem kvalitnej stravy je dôležité dodať vlasom živiny aj zvonku. Aspoň raz do týždňa im doprajte výživné masky. Výživu a objem podporí maska pripravená z gélu aloe vera, medu, malého množstva olivového oleja a teplej vody. Nechajte pôsobiť minimálne 30 minút a opláchnite.

6. Pravidelne navštevujte kaderníka
Jemné vlasy treba podstrihávať zhruba každých 6 týždňov. Ak tak neurobíte, začnú sa štiepiť a budete mať o to viac práce dostať ich do pôvodného stavu.

7. Masáž pokožky hlavy
Masáž hlavy podporuje krvný obeh v tejto oblasti. To znamená, že sa zlepší zásobovanie živinami a budú zdravšie a krajšie. Masáž môžete vlasom dopriať počas umývania. Ak použijete kvalitné panenské oleje (kokosový, olivový), masáž im prospeje o to viac, pretože tieto oleje sú plné výživných látok.

-m-