Mladší žiaci o Wilson Cup

Mladší žiaci o Wilson Cup

 Tenisové dvorce TK Kúpele Piešťany patrili tento týždeň mladšiemu žiactvu, ktoré tu až do soboty bojovalo o prvenstvo v turnaji kategórie „A“ s názvom Wilson Cup.

V dvojhre sa predstavilo 45 chlapcov a 43 dievčat. Najvyššie nasadenými boli u chlapcov Krištof Minárik z Petržalky a piešťanský odchovanec vo farbách Empire Trnava Adam Arbet. V dievčenskej dvojhre  bola turnajovou jednotkou Michaela Kadlečková zo Slovana Bratislava a Katarína Schwarcová z Empire Trnava.

Papierové predpoklady však potvrdil len Minárik, ktorý vyhral vo finále dvojhry nad Feketem z TK Jednotka 7:5, 6:4. V dievčenskej dvojhre sa tešila z prvenstva po výhre 6:1, 3:1 skreč nad Kužmovou z Akademiku Košice  Kovačičová zo Slovana Bratislava.

Zastúpenie na Wilsom Cupe mal aj piešťanský tenis. V súťaži chlapcov hrali Filip Urbánek a Adrián Kopál z domáceho TK Kúpele, v dievčenskej dvojhre boli v kvartete našich je okrem Kristíny Mrázikovej, Viktórie Palkechovej a Nikoly Cesnekovej z TK Kúpele aj Nina Mičová z HSC Piešťany.

V dvojhre sa z Piešťancov dostal Urbánek do štvrťfinále, no tam podľahol Arbetovi 1:6, 3:6. V štvorhre si Urbánek  zahral semifinále, podobne ako u dievčat Mráziková s Cesnekovou.

(na)