Máte zničené vlasy? Zrejme robíte niektorú z týchto 7 chýb!

Máte zničené vlasy? Zrejme robíte niektorú z týchto 7 chýb!

Snažíte sa, aby vaše vlasy vyzerali bezchybne, ale realita je vzdialená od vášho sna? Je možné, že sa nevedomky dopúšťate niektorej z nasledovných chýb.

1. Vlasy ničí horúci vzduch

Možno patríte medzi dámy, ktoré si vlasy umývajú ráno, potom ich rýchlo vysušia horúcim vzduchom a letia do práce. Poprípade tak urobia neskoro večer a idú spať. V oboch prípadoch však platí, že rýchlosť sa nevypláca. Horúci vzduch je postrachom pre vlasy. Ak sa neviete vyhnúť situácii, že vlasy budete fénovať, tak ich sušte pri nižších teplotách a používajte ochranné kozmetické preparáty.

2. Nesprávne zvolený šampón dáva vlasom zabrať

Pri voľbe šampónu treba brať do úvahy viacero skutočností. Tou najzákladnejšou je typ vlasov. Ak máte mastné vlasy a budete používať extra vyživujúce šampóny pre suché vlasy, viac ich zaťažíte a budú vyzerať ešte horšie. Ak máte suché vlasy, stavte na hydratačné šampóny. V prípade jemných vlasov zasa na prostriedky na zväčšenie objemu. Ak máte citlivú pokožku siahnite po prírodných preparátoch, ktoré ju zbytočne nezaťažia.

3. Ísť spať s mokrými vlasmi sa nevypláca

Ak si pravidelne umývate vlasy neskoro večer a idete spať s mokrými, budete potrebovať dvakrát toľko času na úpravu účesu ráno. To vlasy, samozrejme, zaťaží. V nejednom prípade treba použiť aj viac stylingových prípravkov, ktoré vo väčších množstvách vlasom neprospievajú.

4. Aj každodenné umývanie vlasom škodí

Je pravda, že telová pokožka potrebuje vodu každý deň. To však neplatí o vlasoch. Ak máte potrebu umývať si vlasy denne, siahnite po suchom šampóne.

5. Nedostatok živín sa prejaví aj na vlasoch

Nie nedarmo sa hovorí, že to, čo máme na tanieri sa odzrkadlí nielen na našej váhe, ale aj na pokožke a vlasoch. Vlasy potrebujú napríklad dostatok vitamínov zo skupiny B, vitamín A a E. Ak sú vlasy oslabené a pomalšie rastú, je možné, že im chýba vitamín E. Zamerajte sa teda na konzumáciu orechov, semien, panenských olejov či listovej zeleniny.

6. Aj vlasy potrebujú ochranu

V letných mesiacoch by ste nemali zabúdať na ochranu vlasov používaním kozmetiky s ochranným faktorom. Využite napríklad ochranné spreje proti slnku, ktoré jednoducho na vlasy nastriekate. Môžete ich mať v kabelke a kedykoľvek použiť.

7. Tesné zopnutie tiež vlasy poškodzuje

Ak si vlasy každé ráno zopnete do úzkeho vrkoča alebo používate kovové spony, nečudujte sa, že vlasy sú polámané. Ak je to nutné, tak vlasy vždy zopnite na inom mieste a používajte radšej látkové gumičky do vlasov.

-w-