6 pomocníkov z prírody, ktorí vás zbavia lupín

6 pomocníkov z prírody, ktorí vás zbavia lupín

Z času na čas sa s lupinami pasuje každý z nás. Biele vločky vo vlasoch nevyzerajú práve príťažlivo a navyše pokožka hlavy často nepríjemne svrbí. Ako sa ich zbaviť rýchlo a jednoducho?

Za vznikom lupín môže byť viacero príčin. Môže ísť o hormonálne výkyvy, stres, zmenu ročného obdobia či ochorenia. Ak sa vo vlasoch objavia, snažte sa vlasy umývať šetrne s kozmetikou na prírodnej báze. Vyhnite sa horúcej vode i sušeniu fénom. Pomôcť vám môžu aj nasledovné tipy:

1. Olivový olej

Olivový olej je takmer bežnou súčasťou každej domácnosti. Je zdravým a chutným pomocníkom nielen v kuchyni, ale aj v domácej kozmetike. Ak vás trápia lupiny, naneste mierne zohriaty olivový olej na pokožku hlavy, prikryte igelitom a nechajte pôsobiť celú noc. Ráno vlasy bežne umyte a nechajte voľne uschnúť.

2. Jablčný ocot

Za vyskúšanie stojí aj jablčný ocot. Ako ho použiť? Po umytí vlasov šampónom a ošetrení vlasovou maskou ich ešte opláchnite vodou, v ktorej ste rozmiešali niekoľko polievkových lyžíc octu. Po aplikácii už vlasy neoplachujte. V prípade, že nemáte k dispozícii jablčný ocot, siahnite po obyčajnom.

3. Citrón s mandľovým olejom

Do mandľového oleja pridajte šťavu z čerstvého citróna a naneste na pokožku hlavy. Nechajte pôsobiť aspoň 30 minút a vlasy umyte. Ak nemáte mandľový olej, pokojne použite aj olivový alebo kokosový. V tomto smere je výborný aj ricínový olej, ktorý je pokladom pre suchú pokožku.

4. Odvar z mäty piepornej

Mäta je vynikajúca nielen pri problémoch s trávením, ale pomôže aj podráždenej vlasovej pokožke. Stačí, ak si z nej pripravíte odvar, ktorý nanesiete na vlasovú pokožku.

5. Čajovníkový olej

Čajovníkový olej je výborný na dezinfekciu. Možno ho však použiť aj pri problémoch s lupinami. Keďže ho budete nanášať na väčšiu plochu pokožky, je nevyhnutné rozriediť ho vo vode.

6. Rozmarínový esenciálny olej

Rozmarínovú silicu pred použitím rozrieďte v základovom oleji. Môže to byť napríklad olivový olej. Potom ho naneste na pokožku, nechajte pôsobiť minimálne 30 minút a vlasy umyte.

-w-