Manikúra – zbraň, ktorá prináša nechtom krásu!

 

Nedávno som sa dopočula zaujímavú informáciu. Slovenky venujú veľa svojho času i finančných prostriedkov úprave nechtov. Krásne nechty sú pre ženy všetkých vekových kategórií dôležitou súčasťou imidžu.
Ruky sú naším dôležitým pracovným nástrojom, ale aj našou vizitkou. Ruky a nechty sú viditeľné pri platbe v obchode, pri písaní na počítači alebo držaní sa v autobuse. Ruky o človeku veľa prezrádzajú, preto by sme sa nemali nechať usvedčiť. Ukážme všetkým naokolo, že sa máme rady a vážime si samé seba aj prostredníctvom dokonalej manikúry.
 
Poznáte hlavné vitamíny, ktoré sú dôležité pre vaše nechty?
Svätou pravdou je, že ani tá najkvalitnejšia manikúra neurobí s vašimi nechtami zázraky, ak trpíte nedostatkom dôležitých vitamínov. Základom pre zdravé a krásne nechty sú vitamíny A, C, D, E, biotín a vitamíny B1 a B12. Z minerálnych látok majú nezastupiteľnú úlohu vápnik, horčík, síra a zinok. Predpokladom dostatočného množstva vitamínov a minerálov je prirodzená strava v podobe čerstvého ovocia a zeleniny.
 
Krokom číslo dva je pravidelná návšteva kozmetického salóna
Vašou najdôležitejšou úlohou je zabezpečenie dostatočného množstva živín. Úloha číslo dva znie – pravidelne navštevujte kozmetičku! Pekné nechty sú malým umeleckým dielom, ktoré si vyžaduje nemalú námahu. Skúsená manikérka pozná tie správne triky a poradí vám i s domácou starostlivosťou.
 
Základné druhy manikúry
 
V súčasnosti si môžete vybrať z viacerých druhov manikúr. Azda najznámejšou a stále často využívanou je suchá manikúra. Zahŕňa v sebe základné kroky od úpravy nechtovej kože, cez nechty až po leštenie a konečné lakovanie. Suchá manikúra býva zvyčajne doplnená o rôzne výživné kúry v podobe olejčekov alebo vosku.
 
Ak si neviete poradiť so suchou a nepoddajnou kožou okolo nechtov, mali by ste sa pravidelne zúčastňovať mokrej manikúry. Ošetrenie je podobné ako pri suchej manikúre avšak s tým rozdielom, že ako prvý krok absolvujete kúru špeciálnym roztokom, ktorý pozitívne pôsobí na kožu okolo nechtov.
 
Francúzska manikúra je charakteristická svojimi líniami a najmä jednoduchosťou. Úprava nechtov prebieha tak ako pri základných typoch manikúry. Líši sa finálnou úpravou nechtov, ktorých končeky sú charakteristické bielym prúžkom.
 
Okrem troch základných typov manikúry si môžete dopriať špeciálnu japonskú manikúru. Ak sú vaše nechty v zlom stave a chcete im dožičiť maximálny luxus v podobe výživných látok, stavte na japonskú manikúru.
Dobrá manikérka vám okrem manikúry poskytne aj doplnkové služby v podobe masáže rúk, parafínových zábalov a výživných kúr. Doplnkové kúry by ste si mali z času na čas dopriať, pretože vaše ruky si to zaslúžia.
 
MIMI
Foto: flickr/invertednailsystems