Ladylicious: V lete od tanca oddychujeme

Ladylicious: V lete od tanca oddychujeme

Tanečná skupina Ladylicious vznikla oficiálne v roku 2011. Sedem dievčat - Peťka, Baška, Danka, Monika, Zuzka, Simi a Veronika súťažili v Česko – Slovenko má talent. Každá jedna z nich má vlastný štýl, osobitú povahu prepojenú s tanečným prejavom krásne dopĺňa Ladylicious. Mohli ste ich vidieť v muzikáloch Príbeh ulice 1,2, Boyband, v televíznych show Slávik, OTO či dokonca aj Zlatý Puk. Nevynechali ani účinkovanie na tanečných koncertoch ako Jay Z, Snoop Dogg, Majka Spirita, Rytmusa a striebornej slávice Celeste Buckingham.

Tancujete už nejaký ten čas, v akej krajine, ste najďalej tancovali?
Naše vystúpenia môžete vidieť prevažne na Slovensku a v Čechách, do zahraničia sa nám zatiaľ nepodarilo dostať, ale sme naklonené všetkým príležitostiam vycestovať, je to našim snom. Radi by sme pretancovali lokality ako sú Dubaj, Ibiza, ale napokon aj Ázia, Amerika...uvidíme, čo nám osud prinesie.

Vymyslieť choreografiu nie je asi jednoduché, odkiaľ čerpáte inšpirácie?
Inšpirácie prichádzajú z rôznych zahraničných videoklipov, ale vymýšľame si ich aj samé. Nekopírujeme, ale dodávame tomu náš „Ladyliciouský feeling“.

A čo hádky na tréningu?
Výmena názorov je ako všade súčasťou fungovania väčšej skupiny. To, že nemáme na veci rovnaký názor je normálne. Veci riešime s chladnou hlavou a hádku vždy uzatvárame s úsmevom na perách.

 

Vymýšľať choreografie, pravidelne trénovať, vystupovať musí byť náročné. Máte tréningy aj v lete, či sú to skôr tanečné prázdniny?
Prvý mesiac si dávame väčšinou úplne oddych od tanca, jedine pod holým nebom v rámci dobrej párty. Ku koncu leta si už však organizujeme spoločné tréningy, vymýšľame niečo nové, pripravujeme sa na sezónu. Proste tancujeme pre radosť.

Dovolenkujete spolu, alebo každá osobitne?
Aj spolu, aj zvlášť. Zvykneme chodiť na dovolenky s našimi polovičkami, ale dosť veľa času trávime aj spolu na kúpaliskách, výletoch, festivaloch. Každá z nás bola na nejakej „súkromnej“ dovolenke, jedna pri mori, druhá na chalupe, tretia na tanečnom kempe.

Kade ste sa teda spolu potúlali toto leto?
Tento rok sme boli na Pohode aj na Grape festivale a veľa času sme trávili na Zlatých pieskoch v Bratislave. Častokrát len tak vysedávame a „kecáme“.

Aký je váš letný relax?
Ako som spomínala, kúpanie, odpočinok, veľa času trávime s rodinou, čo sa nám počas roka veľmi nedarí kvôli vyťaženosti, tak aspoň v lete to doháňame. Leto je pre nás o oddychu, cez rok máme tanečné aktivity a neustále cestujeme.

A čo vás čaká po lete?
Po lete nás čakajú rôzne vystúpenia napríklad JOJ v meste. Budeme mať novú show na finále Move up!, kde účinkujú aj chalani z The Pastels. Október máme turné s Luckou Bílou a november turné s Boybandom po Slovensku. Takže nudiť sa určite nebudeme.

 

 

Autor: Janka Radimáková
Foto: Archív Ladylicious