Ktoré znamenie zverokruhu je pri nákupoch šetrnejšie?

Nakupovanie milujú nielen ženy, ale aj muži, kde každý zaobchádza s utrácaním peňazí a nákupom nových vecí inak. Niekto cez obchod len tak prebehne, pretože považuje za dôležitejší relax vo vírivke,  zatiaľ čo ostatní plánujú výdavky na svoje nákupy vopred. Mnohé tieto vlastnosti a postoj k tejto činnosti  ale závisí aj od dátumu vášho narodenia a znamenia zverokruhu.

Faktom je, že niektoré osobnosti sú náchylné k veľkému plytvaniu a úplnému bankrotu, zatiaľ čo iné sú šetrné, ba dokonca až lakomé. Ak chcete vedieť, ako nakupujú rôzne znamenia zverokruhu, a ktorému z nich je lepšie nedávať na nákup v Coop Jednota peniaze navyše? Venujte tomuto zaujímavému čítaniu pár minút a možno sa o sebe a svojich blízkych dozviete zas o niečo viac!

Baran

Prvé znamenie, ktoré je schopné zo svojich úspor minúť na svoje nákupy takmer všetko. Osoby narodené v tomto znamení milujú všetko módne a moderné a okrem toho sú veľkorysí a schopní toho najväčšieho gesta – niekedy aj na úkor úveru. Môže to viesť k vážnym finančným ťažkostiam, ale vzhľadom na vysokú pracovnú kapacitu Barana sa toto znamenie len málokedy ocitne v situácii  bez peňazí.

Astrológovia odporúčajú, aby zástupcovia tohto znamenia s nákupom neponáhľali, zvážili možnosti v rôznych obchodoch a vyberali si, čo je pre nich lepšie a ekonomickejšie.

Býk

Zaobchádza s peniazmi múdro, rád svoje výdavky plánuje a kupuje len to, čo potrebuje. Pri výbere vecí, venuje pozornosť nielen ich vzhľadu, ale aj kvalite a praktickosti. Z tohto dôvodu môže znameniu Býka trvať nakupovanie dlhšie, pretože všetko dôkladne zvažuje Nie je ani nič nezvyčajné, ak sa domov vrátia s prázdnymi rukami.
Odporúčanie je jednoduché, nie vždy je dobré sa pri nákupoch riadiť len praktickou stránkou a pohodlím.

Blíženci

Majú špeciálnu slabosť pre noviny a časopisy, a to aj na úkor toho, že mnohé publikácie zostávajú v zásuvke a skrini nerozbalené a sadá na ne len prach.

Zástupcovia tohto znamenia robia veľa drobných nákupov, na ktoré môžu minúť behom niekoľkých dní aj celý rozpočet. Z tohto dôvodu majú Blíženci často výčitky svedomia. Zástupcovia tohto znamenia si neváhajú na svoje nákupy aj požičať, predať staré veci a opäť kúpiť niečo nové. Majú radi zmenu a skrývajú sa v nich dve osobnosti, čomu sú samozrejme podriadené nielen ich nákupy, ale celý život.

Pre Blížencov je preto, v rámci ich úspor veľmi dôležitý presne naplánovaný nákupný zoznam, ktorý im pomôže  úspešne vytvoriť napríklad aj dobre prelistovaný Billa leták.

Rak

Pri výbere vecí sa Rak riadi pocitmi a intuíciou. Rád sa obklopuje luxusnými predmetmi a kupuje veľa doplnkov pre dom, pričom je preň veľmi ťažké sa s peniazmi rozlúčiť. Zástupcovia tohto znamenia dokážu na rozdiel od Blížencov peniaze dlhodobo šetriť, a potom ich minúť na jednu vec, ale nevyhnutne drahú a kvalitnú.

V tomto prípade je ale nutné vedieť, kedy je ten správny čas na nákup, inak môžete vhodnú príležitosť premeškať.

Lev

Lev dokáže urobiť drahý a nákladný nákup bez mihnutia oka a vie sa pritom bez peňazí zaobísť aj niekoľko dní. Zástupcovia tohto znamenia sú však zvyčajne dobre situovaní, takže míňanie peňazí na luxusné a drahé veci s ľahkosťou, im nerobí žiadny problém. Dokážu ísť nad rámec svojho rozpočtu. Milujú dávať darčeky a dokážu poskytnúť finančnú pomoc aj ostatným, niekedy aj bez poplatkov.

Nevýhodou znamenia Leva je jeho hnev a povaha, ktorú si väčšinou odnesú predajcovia, ktorí nevedia nájsť pre nich tú správnu vec.

Panna

Panna je šetrná a cíti sa za svoje nakúpené veci zodpovedná, takže ich bude nosiť aj keď sa to možno nehodí. Na prvý pohľad sa tak zdajú byť panny rozumné a ekonomické, môžu ísť nakupovať za dlhú dobu, vybrať najlacnejšie produkty alebo vyjednávať s predajcami.

Pod týmto znamením sa však často rodí najviac shopaholikov a patrónov výhodného predaja. Vidieť veľké zľavy alebo propagačné akcie - Panny v tom momente jednoducho strácajú hlavu a kupujú aj tie veci, ktoré absolútne nepotrebujú, ale nakoniec im využitie nájdu.

Váhy

Zástupcovia Váh sa musia naučiť ponuku odmietnuť, pretože výber je pre nich komplikovaný. V obchode sa často cítia bezmocne. Ide o jedno z najekonomickejších a najracionálnejších znamení zverokruhu v súvislosti s nákupom. Starajú sa o svoje peniaze a rovnako aj o nakúpené predmety, vopred si zostavia rodinný rozpočet a vyčlenia z neho na daný deň určitú sumu.

Je pravda, že nakupovanie sa často javí ako stresujúce, pretože je pre nich ťažké vybrať si medzi dvoma identickými tovarmi s podobnými nákladmi a kvalitou. Tu je dobré využiť pomoc asistentov predaja, ktorí ich zbavia agónie z voľby.

Škorpión

Škorpión často prenasleduje obchody so starožitnosťami a blší trhmi. Ľudia, ktorí sa narodili v rámci tejto konštelácie hviezd, nerobia impulzívne nákupy a naopak vždy vedia, čo chcú, no nemusia to nájsť. Majú túžbu po neštandardných veciach, často zbierajú vzácne alebo exotické predmety. Vyznačujú sa svojou ekonomikou, ktorá niekedy hraničí až s lakomosťou.

Zástupcovia tohto znamenia by nemali zabúdať aj na módu. Neštandardné veci sú samozrejme dobré, ale ak je ich príliš veľa, účinok je opačný.

Strelec

Nakupovanie moc nemusí, takže sa snaží rýchlo kúpiť to, čo potrebuje a utiecť k dôležitejším veciam. Správanie sa Strelca pri nákupe závisí aj od finančnej situácie. Ak je málo peňazí, zástupcovia znamenia sa cítia ohrození a ukrivdení. Len čo sa situácia zlepšuje, stáva sa z nich veľkorysá a bezstarostná osoba. Strelec je ale často považovaný za najšťastnejšie znamenie v zverokruhu, takže často vyhrá lotériu a dostane sa k peniazom bez pričinenia.

Kozorožec

Pre Kozorožca je dôležité mať záruku na akýkoľvek výrobok. Kozorožec zaobchádza so všetkými akvizíciami vážne a vyberá si len kvalitné veci, aj keď sa jedná o drobné doplnky. Zástupcovia tohto znamenia sa nákupmi neradi dlho zaoberajú, ale zároveň sa často zdržiavajú starostlivým skúmaním. Oveľa   radšej investujú do svojho zdravia.

Vodnár

Nakupovanie je pre toto znamenie veľmi vzrušujúce, a preto často kupuje aj veci nepotrebné. Svoje  peniaze utráca ľahko a prirodzene, takže často žije z výplaty do výplaty alebo sú úplne bez peňazí. Milujú nakupovať, ale rýchlo sa unavia z hluku a davu, takže dávajú prednosť malým butikom, kde môžu nájsť svoje šťastie.

Mnohí Vodnári sú však finančne veľmi úspešní, pretože vedia nájsť aj nečakané zdroje príjmov. Astrológovia radia zástupcom tohto znamenia, aby si urobili nákupný zoznam a snažili sa ho držať aspoň trochu.

Ryby

Ryby si môžu a dokážu často kúpiť úplne zbytočnú vec pod vplyvom iných ľudí. Sú ale pokorní nakupujúci, ktorí môžu pri tejto činnosti tráviť dlhú dobu, pretože si užívajú pohľad na tovar a zvažujú jeho vlastnosti.

Správanie a náklady pri nákupe však u nich závisia aj od nálady - ak je zástupca znamenia \"mimo prevádzky\", môže prísť domov s prázdnymi rukami, alebo byť naopak veľmi veľkorysí. Preto je lepšie pre nich plánovať.

Bez ohľadu na všetky skutočnosti, nezabudnite, že neobmedzené nakupovanie môže viesť k finančným problémom, ktorým sa dá ale rozumne vyhnúť aj vtedy, keď sa potrebujeme pre svoje pohodlie a šťastie potešiť krásnou vecou.